Un alt oraş superb din Europa scoate la vânzare case la preţ de un euro

Postat la 21 ianuarie 2020 315 afişări

Bisaccia, un orăşel rural din sudul Italiei, se alătură campaniei pentru repopularea zonei şi scoate la vânzare câteva zeci de case, fiecare la preţul de un euro, informează site-ul postului CNN.

Un alt oraş superb din Europa scoate la vânzare case la preţ de un euro

 În campanie sunt şi câteva oraşe din Sicilia, care vând case vechi şi părăsite la preţul de un euro.

Bisaccia este o destinaţie turistică pitorească în sudul Italiei şi se alătură altor zone din ţară care încearcă să salveze comunităţile printr-un stimulent care să motiveze oamenii să se mute în regiune şi anume scoaterea la vânzare a 90 de case vechi, la preţul de un euro bucata.

Spre deosebire de alte oraşe şi localităţi care au oferte pentru oamenii care se angajează la o singură renovare, oficialii din Bisaccia spun că arhitectura restrânsă a orăşelului dă posibilitatea derulării mai multe proiecte pentru comunitate.

„Ne confruntăm cu o situaţie particulară. Zona se întinde cam pe toată regiunea antică a orăşelului. Casele părăsite sunt grupate împreună, una lângă cealaltă de-a lungul aceloraşi drumuri. Unele case au chiar intrare comună”, a spus viceprimarul oraşului Francesco Tartaglia, pentru CNN Travel.

Tartaglia a adăugat că „acesta e motivul pentru care familiile, grupurile de prieteni, rudele, oamenii care cunosc unii pe alţii îşi pot uni forţele şi să investească împreună”.

„Îi încurajăm să cumpere mai mult decât o casă pentru a avea un impact mai mare şi pentru a însufleţi oraşul”, a continuat viceprimarul din Bisaccia.

Nu există termen pentru finalizarea renovării casei cumpărate

Ca de obicei, în astfel de investiţii, cumpărătorii trebuie să îşi ia angajamentul renovării proprietăţii nou achiziţionate, însă spre deosebire de alte oraşe, nu există un plafon al investiţiei şi nicio o perioadă de timp în care lucrările trebuie să fie finalizate.

Un avantaj în Bisaccia este că toate casele nelocuite, abandonate în urmă cu mai mulţi ani de rezidenţii care au plecat în căutarea unui viitor mai bun, sunt deţinute de autorităţile locale. În majoritatea oraşelor italiene ofertelor de cumpărare a caselor la un euro implică trazacţii complicate cu proprietarii iniţiali.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
case,
europa,
pret,
scoatere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.