Ultimele lovituri ale lui Trump: SUA interzice Intel şi altor companii să-şi mai vândă produsele către Huawei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 ianuarie 2021 59 afişări

Ultimele lovituri ale lui Trump: SUA interzice Intel şi altor companii să-şi mai vândă produsele către Huawei

Administraţia Trump a notificat mai mulţi furnizori ai Huawei, printre care producătorul de chipuri Intel, că le revocă anumite licenţe prin care aveau voie să-şi vândă produsele către compania chineză şi a anunţat că intenţionează să respingă alte zeci de cereri formulate de compania de telecomunicaţii, conform unor surse citate de Reuters.

Această acţiunie este probabil ultima luată sub administraţia Trump împotriva gigantului Huawei Technologies. Ea reprezintă încă o lovitură puternică într-un efort prelungit al lui Donald Trump de a îngenunchea cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, pe care Washington îl consideră o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Notificarea pentru aceşti furnizori americani ai Huawei a venit în mijlocul unei furtuni de decizii luate în ultimele zile de mandat ale lui Trump împotriva Chinei şi împotriva companiilor chineze.

Preşedintele democrat Joe Biden va prelua biroul de la Casa Albă miercuri, 20 ianuarie 2021.

Într-un e-mail văzut de agenţia de presă, Asociaţia Industriei de Semiconductoare a transmis vineri că Departamentul de Comerţ al SUA a emis „intenţii de a respinge mai multe cereri de licenţiere pentru exportul produselor către Huawei şi a emis şi o revocare pentru o licenţă emisă anterior”.

Mai multe surse au declarat că este vorba despre mai mult decât o singură revocare, iar una dintre ele declară că ar fi vorba de revocarea a opt licenţe pentru patru companii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei,
produse,
companii,
intel,
vanzare,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.