LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

UE vrea să investească 24 de mld dolari în inteligenţa artificială până la sfârşitul lui 2020

Postat la 26 aprilie 2018 93 afişări

Executivul Uniunii Europene vrea ca sectorul public şi cel privat să investească cel puţin 24 de miliarde de dolari în inteligenţă artificială până la sfârşitul lui 2020, pentru a rămâne în competiţia globală, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

UE vrea să investească 24 de mld dolari în inteligenţa artificială până la sfârşitul lui 2020

Vicepreşedinte Comisiei Europene pentru piaţa unică digitală, Andrus Ansip, a declarat că Executivul UE îşi va majora investiţiile în cercetare şi dezvoltare cu 1,8 miliarde de dolari, sperând să obţină şi 3 miliarde de dolari din fondurile publice şi private.

Ansip consideră că UE trebuie să recupereze, citând un studiu conform căruia UE a investit 4 miliarde de dolari în inteligenţă artificială, în anul 2016, comparativ cu Asia, care a investit 12 de miliarde de dolari şi SUA care a investit 23 de miliarde de dolari.

Inteligenţa artificială este deja utilizată în domeniul roboticii, al sănătăţii şi fabricaţiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.