UE îşi construieşte ARMATĂ. Liderii Uniunii aprobă măsuri pentru crearea unor structuri permanente de apărare şi securitate la nivel comunitar

Postat la 23 iunie 2017 180 afişări

Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru construirea unor structuri permanente de apărare şi securitate la nivel comunitar, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, catalogând decizia drept "un pas istoric".

UE îşi construieşte ARMATĂ. Liderii Uniunii aprobă măsuri pentru crearea unor structuri permanente de apărare şi securitate la nivel comunitar

În prima sesiune a summitului UE, liderii europeni au aprobat intensificarea cooperării în combaterea terorismului şi crearea unui Fond european pentru apărare, au anunţat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, citaţi de ziarul La Republica, scrie Mediafax.

Consiliul European a luat act de proiectul cooperării structurate ambiţioase în materie de apărare şi a fost aprobată crearea unui Fond european pentru apărare, a confirmat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

"Este un pas istoric. De ani întregi nu mai fuseseră făcute progrese în domeniul apărării Europei", a subliniat Macron, avertizând că apărarea europeană nu va substitui eforturile naţionale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.