UE, hotărâtă să lupte împotriva grupării Statul Islamic după decapitarea lui Peter Kassig

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 17 noiembrie 2014 42 afişări

Uniunea Europeană s-a declarat luni hotărâtă să lupte împotriva grupării Statul Islamic (SI), după decapitarea lucrătorului umanitar american Peter Kassig.

"Asasinarea cu brutalitate a lucrătorului umanitar american Peter Kassig şi a unor militari sirieni este o nouă ilustrare a hotărârii Statului Islamic/Daesh de a-şi continua programul terorii", a scris, într-un comunicat, şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

"Toţi autorii încălcărilor drepturilor omului este necesar să dea socoteală. UE nu va precupeţi niciun efort pentru a atinge acest obiectiv", a adăugat ea.

"Suntem deplin angajaţi în lupta împotriva ameninţării reprezentate de către SI/Daesh şi alte organizaţii teroriste din Siria şi Irak împreună cu partenerii noştri regionali şi internaţionali", a dat ea asigurări.

Gruparea ultraradicală Statul Islamic l-a executat sumar, prin decapitare, pe ostaticul american Peter Kassig, ca represalii faţă de trimiterea unor consilieri militari americani în Irak, un asasinat pe care preşedintele american Barack Obama l-a denunţat drept "răul absolut".

SI a revendicat de asemenea, într-o înregistrare video postată online duminică pe site-uri jihadiste, execuţia sumară prin decapitare a cel puţin 18 militari sirieni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
DIPLOMAŢIE,
STATUL ISLAMIC
/actualitate/ue-hotarata-sa-lupte-impotriva-gruparii-statul-islamic-dupa-decapitarea-lui-peter-kassig-13577047
13577047
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.