Ucraina ar putea cumpăra gaze cu prima tranşă a împrumutului acordat de UE

Postat la 17 iunie 2014 30 afişări

Comisia Europeană a anunţat, marţi, că a deblocat o primă tranşă în valoare de 500 de milioane de euro din ajutorul financiar pentru Ucraina, sumă care poate fi folosită inclusiv pentru achiziţionarea de gaze de la companiile europene.

Ucraina ar putea cumpăra gaze cu prima tranşă a împrumutului acordat de UE

 "Este vorba despre asistenţă financiară, iar autorităţile ucrainene urmează să decidă cum doresc să folosească aceşti bani", a explicat Simon O'Connor, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru afaceri economice, Olli Rehn.

"Autorităţile ucrainene pot folosi suma pentru finanţările externe, cum ar fi achiziţionarea de gaze", a precizat el.

"Ucraina ar putea folosi aceşti bani pentru achiziţionarea de gaze de la companiile din Uniunea Europeană", a confirmat, la rândul său, Sabine Berger, purtătoarea de cuvânt a comisarului pentru Energie, Gunther Oettinger.

Directorul companiei ucrainene Naftogaz Andrii Kobolev a anunţat luni că este în contact cu companii europene dispuse să furnizeze gaze Ucrainei, după decizia grupului rus Gazprom de a opri livrările către Ucraina. "Aceste companii propun Ucrainei gaze la preţul de 320 de dolari pentru o mie de metri cubi", a aprecizat el. În schimb, Gazprom a impus un preţ de vânzare de 385 de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ucraina-ar-putea-cumpara-gaze-cu-prima-transa-a-imprumutului-acordat-de-ue-12775765
12775765
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.