Uber pierde anual peste 1 miliard de dolari în China, unde se confruntă cu o concurenţă dură

Postat la 19 februarie 2016 169 afişări

Uber Technologies pierde un miliard de dolari pe an în China, unde duce un război dur în privinţa preţurilor cu rivalul local Didi Kuaidi, a declarat şeful Uber, Travis Kalanick, citat de Reuters.

Uber pierde anual peste 1 miliard de dolari în China, unde se confruntă cu o concurenţă dură

 Aplicaţia Uber face legătura între pasageri şi cel mai apropiat şofer dispus să-şi ofere serviciile contra cost.

Prezenţa în China, o piaţă cu perspective foarte bune de dezvoltare, a ajutat compania să treacă anul trecut pragul de 8 miliarde de dolari în privinţa valorii. Uber a atras peste 1 miliard de dolari în ultima rundă de finanţare organizată.

Operaţiunile din China nu sunt încă profitabile, din cauza concurenţei intense.

"Suntem profitabili în SUA, dar pierdem peste 1 miliard de dolari pe an în China. (...) Avem un rival care este neprofitabil în fiecare oraş în care este prezent, dar cumpără cotă de piaţă. Aş vrea ca lumea să nu fie aşa", a declarat Kalanick pentru

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/uber-pierde-anual-peste-1-miliard-de-dolari-in-china-unde-se-confrunta-cu-o-concurenta-dura-15081226
15081226
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.