TVR a rămas fără una dintre cele mai cunoscute vedete

Autor: Ana Obretin Postat la 27 iunie 2018 12852 afişări

TVR a rămas fără una dintre cele mai cunoscute vedete

TVR a decis să rezilieze contractul pentru emisiunea "Starea Naţiei" încheiat cu Dragoş Pătraru, după ce realizatorul TV a făcut publice înregistrări în care Doina Gradea, preşedintele-director general al Televiziunii Române, avea un limbaj injurios la adresa unor jurnalişti.

Potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX, TVR, în calitate de producător al emisiunii "Starea Naţiei", a decis să denunţe unilateral contractul cu Dragoş Pătraru, motivând că unele afirmaţii ale acestuia făcute în spaţiul public, precum şi în cadrul emisiunii "Starea Naţiei" reprezintă o încălcare a clauzelor contractuale.

"Prin prezenta, vă aducem la cunoştinţă faptul că Societatea Română de Televiziune (SRTv) a decis denunţarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat şi completat prin Actele adiţionale nr. 1/16 ianuarie 2018 şi nr. 21 martie 2018", se arată în document.

Printre afirmaţiile făcute de Pătraru este şi următoarea: "Date fiind componenţa noului CA, din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, comportamentul noului PDG, Doina Gradea, faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni, noi, cei de la «Starea naţiei», NU vom mai accepta să producem această emisiune aici, dupa încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba. Nu facem muncă patriotică, departe de noi asta, dar spre deosebire de conducerea asta numită politic, noi am venit cu bani de acasă la TVR, am investit aici aproape 50.000 de euro, împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în decor, birouri, amenajări, tehnică, facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira, prin prezenţa noastră aici, o echipa de conducere care nu dă doi bani pe interesul public".

TVR a reziliat contractul cu Dragoş Pătraru pentru emisiunea „Starea Naţiei”: A încălcat în mod repetat clauzele contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DRAGOŞ PĂTRARU,
REZILIERE,
TVR

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.