Turiştii români vor să îşi petreacă Paştele în străinătate, destinaţiile externe câştigă teren în faţa staţiunilor locale: Egiptul, Turcia şi Grecia sunt în topul preferinţelor

Autor: Miruna Diaconu Postat la 11 aprilie 2021 123 afişări

După un an de pandemie, turiştii români vor să îşi petreacă Paştele în străinătate, destinaţiile externe câştigând astfel mai mult teren în faţa staţiunilor locale.

Turiştii români vor să îşi petreacă Paştele în străinătate, destinaţiile externe câştigă teren în faţa staţiunilor locale: Egiptul, Turcia şi Grecia sunt în topul preferinţelor

După un an de pandemie, turiştii români vor să îşi petreacă Paştele în străinătate, destinaţiile externe câştigând astfel mai mult teren în faţa staţiunilor locale. Egiptul, Turcia şi Grecia sunt în topul prefe­rinţelor românilor pentru sărbătorile pascale din acest an, conform informaţiilor furnizate de trei agenţii de turism locale şi anume Christian Tour, Paralela 45 şi Hello Holidays.

Cu toate acestea, anul acesta există cerere şi pentru Maldive, Dubai şi Seychelles, pentru care există zboruri charter directe. Totuşi, agenţiile de turism au în portofoliul lor în această perioadă şi Spania, Portugalia, Iordania şi Croaţia.

Chiar dacă recent preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului, pe fondul faptului că numărul îmbolnăvirilor se află pe un trend ascendent, agenţiile de turism speră ca până de sărbători situaţia în Turcia să se îmbunătăţească astfel încât turiştii români să poată călători.

Nevoia de a călători a turiştilor români este tot mai mare având în vedere că ultimul an a fost marcat de pandemie şi de restricţiile impuse de autorităţile diverselor ţări pentru limitarea răspândirii virusului.

„Turiştii români aleg deopotrivă destinaţiile din ţară, cât şi cele externe care sunt deschide. Există cu siguranţă un interes crescut pentru destinaţia Egipt, care acum este în perioadă optimă pentru călătorii, fiind cald şi având tarife foarte accesibile. Cursele charter programate pentru perioada lunii aprilie şi de Paşte au fost suplimentate în mod repetat datorită creşterii interesului turiştilor noştri”, spune pentru ZF Cristian Pandel, owner şi CEO Christian Tour.

Nivelul rezervărilor pentru pachetelor de vacanţă din acest an a înregistrat o creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, ultimul an în care nu au existat schimbări majore în sectorul agenţiilor de turism.

„Înregistrăm o creştere a valorii vânzărilor explicată prin sporirea semnificativă a numărului de rezervări pentru Egipt, dar mai ales pentru destinaţiile exotice pentru care turiştii plătesc valori mai mari pe vacanşe, aşa cum sunt Seychelles sau Maldive”, adaugă CEO Christian Tour.

Pe de altă parte, agenţia de turism controlată de Alin Burcea, Paralela 45, a înregistrat în această perioadă vânzări mai mari pentru destinaţiile externe. În prezent, staţiunea egipteană Hurghada este printre preferatele turiştilor care apelează la agenţia de turism Paralela 45. Către Hurghada există 15 avioane charter din toată ţară.

„Cei mai mulţi turişti merg în Hurghada, Dubai şi Grecia, pe partea de extern, dar se uită şi către destinaţiile interne, mai ales la munte şi în zonele balneo. Turiştii sunt atenţi la partea medicală, merg de regulă în ţări verzi şi se înscriu cu 30 de zile înainte, un orizont de timp în care lucrurile nu se pot modifica radical”, spune pentru ZF Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Nivelul rezervărilor în această perioadă este la 40% faţă de anul 2019, fiind primul Paşte din pandemie când se poate călători.

Şi pentru agenţia de turism Hello Holidays cele mai vândute destinaţii pentru sărbătorile pascale au fost Grecia, Turcia, Egiptul şi Dubaiul, dar şi destinaţiile interne.

„În Egipt sunt pachetele pe zboruri charter în Hurghada şi Sharm el Sheikh, într-un număr mare pentru vacanţa de Paşte, iar pentru Dubai cererile au fost pentru vacanţe individuale ale unor turişti care vor să petreacă sărbătorile pascale într-un mod diferit”, spune Mădălina Balaiban, CEO Hello Holidays.

Agenţia de turism are şi destinaţii interne precum circuite în Maramureş  - Bucovina, Cluj – Apuseni – Hunedoara, pentru care există câteva rezervări. Cu toate acestea, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, rezervările din acest an se află la un nivel de 60% faţă de acum doi ani.

Nevoia de a călători poate fi observată în apetitul tot mai crescut a turiştilor români, care anul acesta aleg orice destinaţie în care pot călători.

Chiar dacă ţările europene şi nu numai s-au pregătit pentru începerea sezonului turistic, mulţi hotelieri locali se pregătesc pentru sărbătorile pascale, reluându-şi activitatea la sfârşitul acestei luni astfel încât să poată funcţiona şi în perioada sărbătorilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
turisti,
destinatii,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.