Tudose, despre evoluţia PIB: „Este o creştere solidă”

Postat la 16 august 2017 71 afişări

Premierul Mihai Tudose a remarcat datele transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică, potrivit cărora România a consemnat o creştere economică de 5,8% în primul semestru, respectiv de 5,9% în trimestrul II din acest an, apreciind - pe contul său de Facebook - că „este o creştere solidă”.

Tudose, despre evoluţia PIB: „Este o creştere solidă”

„Institutul Naţional de Statistică a anunţat, astăzi, că România are o creştere economică de 5,9% în trimestrul II din 2017, peste cifra de 5,7% din trimestrul I din 2017. Este o creştere economică solidă, care provine din mărirea puternică a producţiei industriale cu 8% şi din servicii. O contribuţie însemnată vine şi din sectoarele cu valoare adăugată medie şi mare, precum high tech”, a postat premierul.

Mai mult, arată Mihai Tudose, „în primele şapte luni ale acestui an nivelul mediu al încrederii în economie a fost de 105,1 puncte, în creştere semnificativă faţă de 103,2 puncte, în perioada corespunzătoare din anul 2016. Sunt rezultate bune, care confirmă că România se află pe un trend pozitiv, pe care vrem să-l menţinem”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.