Tudor Chirilă: „Ma intreb ce se ascunde de fapt in spatele incapacitatii statului roman de a construi autostrazi. Sigur nu lipsa de fonduri. Si atunci?”

Postat la 19 august 2017 331 afişări

Guvernele României s-au dovedit incompetente de a construi autostrăzi. Comarnic – Braşov sau Piteşti – Sibiu sunt exemplele grăitoare pentru modul cum nu au lucrat guvernanţii noştri. Din păcate semnele nu sunt încurajatoare pentru viitor. Guvernanţii nu pot sau este altceva?

 Tudor Chirilă: „Ma intreb ce se ascunde de fapt in spatele incapacitatii statului roman de a construi autostrazi. Sigur nu lipsa de fonduri. Si atunci?”

Pe Facebook, Tudor Chirilă a scris: „Absolut de acord cu textul de mai jos. Ma intreb ce se ascunde de fapt in spatele incapacitatii statului roman de a construi autostrazi. Sigur nu lipsa de fonduri. Si atunci?”

Jurnalistul Dan Tapalagă a scris un editorial pe hotnews.ro, intitulat: Declarati constructia de autostrazi prioritate nationala!

„Parti intregi din Romania se blocheaza zilnic din cauza ca infrastructura actuala este complet depasita si nu mai poate absorbi numarul tot mai mare de masini aflate in trafic. Acolo unde nu sunt autostrazi, circulatia se transforma repede intr-un cosmar, iar orasele fara centura ocolitoare se sufoca la propriu. Fiecare sens giratoriu sau trecere la nivel peste calea ferata aduna in spate kilometri de autovehicule cu soferi isterizati de orele pierdute aiurea la volan. Constructia de autostrazi ar trebuie declarata prioritate nationala.

Altfel, in doi-trei ani ne omoram in trafic.

Aproape ca nu mai conteaza daca e sfasit de saptamana sau zi obisnuita. Aglomeratia arata la fel si va creste constant. Am facut doar in ultimele doua saptamani mai bine de 2000 de km prin tara cu masina, cu treburi sau intr-o mica vacanta. Din Bucuresti ai doua variante sa ajungi in Ardeal: pe Brasov sau pe Valea Oltului. Ruta pe Brasov o taiem din start de pe lista din cauza Vaii Prahovei, cu mult prea multe puncte de strangulare, arhicunoscute: Comarnic, Sinaia, Bucegi, Azuga, Predeal, unde se pierde mult. Nici drumul de la Brasov la Sibiu nu mai face fata, si acolo se formeaza cozi kilometrice in sate sau la cele cateva treceri la nivel”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.