Tudor Chirilă, despre legea graţierii : „Doar nu credeati ca s-au potolit! Dar ni se dau motive sa nu ne impacientam: “se gratiaza pedepse, nu persoane” Eu cred ca astia au un fetis cu Piata Victoriei plina de oameni”

Postat la 22 martie 2017 200 afişări

Marţi, Comisia Juridică a Senatului a reluat discuţiile pe legea Graţierii. Senatorul Şerban Nicolae nu şi-a retras amendamentele privind eliberarea corupţilor.

Tudor Chirilă, despre legea graţierii : „Doar nu credeati ca s-au potolit! Dar ni se dau motive sa nu ne impacientam: “se gratiaza pedepse, nu persoane” Eu cred ca astia au un fetis cu Piata Victoriei plina de oameni”

Pe Facebook, Tudor Chirilă a scris: „Doar nu credeati ca s-au potolit! Dar ni se dau motive sa nu ne impacientam: “se gratiaza pedepse, nu persoane” Eu cred ca astia au un fetis cu Piata Victoriei plina de oameni.

O fi inceput sa le placa: adrenalina, imprevizibil, recorduri de participare. Plus ca pot poza in victime, ceea ce nu li se intampla in fiecare zi”.

Comisia juridica din Senat a amanat din nou dezbaterea proiectului de lege a gratierii, pana pe 11 aprilie, dupa ce ministrului Justitiei Tudorel Toader, prezent la sedinta, a cerut ca proiectul sa fie amanat pana cand guvernul va putea veni din urma cu alte masuri complementare, intrucat “gratierea” nu poate fi o solutie singulara, informează hotnews.ro.

Printre amendamente se numara in continuare si cel prin care se gratiaza faptele de coruptie si abuzul in serviciu al lui Serban Nicolae, desi acesta a declarat ca este dispus sa il retraga, dar doar dupa ce este dezbatut.

Ministrul si-a exprimat si nedumerirea legata de prezenta directorului Adminsitratiei Nationale a Penitenciarelor la dezbaterile din comisie, afirmand ca aceasta institutie nu poate depune amendamente. Senatoarea PNL Alina Gorghiu a sugerat ca ministerul ar putea retrage proiectul, pentru a avea timp suficient sa realizeze pachetul de masuri. Senatul este prima camera sesizata pentru acest proiect, iar termenl de adoptare tacita este 25 aprilie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.