Tudor Chirilă a primit un mesaj de la un judecător: „Cititi pentru a intelege situatia grava in care ne aflam: Se decide o soartă a Romaniei si oamenii nu-si dau seama!

Postat la 07 decembrie 2017 13788 afişări

PSD nu a ţinut cont de nimic şi a votat miercuri seară o serie de modificări la Lgile Justiţiei care vor împiedica lupta anti-corupţie.

Tudor Chirilă a primit un mesaj de la un judecător: „Cititi pentru a intelege situatia grava in care ne aflam: Se decide o soartă a Romaniei si oamenii nu-si dau seama!

Pe Facebook, Tudor Chirilă a scris: „Mai jos e un mesaj privat pe care l-am primit mai devreme de la un om din sistem, un judecator a carui identitate – din motive lesne de inteles – aleg sa o protejez. Cititi pentru a intelege situatia grava in care ne aflam:

“Litera cu litera este adevarat! Tot ce ai spus este, din nefericire, adevarat. Dramatic si crunt. Se decide o soartă a Romaniei si oamenii nu-si dau seama! Cei mai multi sunt derutaţi din cauza lipsei de pregatire acute de care se loveste tara, unii sunt interesati, unii nepăsători, alţii pur si simplu rai/nefericiti.

Sunt judecator la o instanţă mare, pe drept civil. Sunt foarte tânără, ne acuza anumite persoane din interiorul sistemului judiciar si din afara. Am 31 de ani. Dar muncesc de la 19 ani intens, in prezent lucrez 10-12 h/zi, zi de zi, aproape fara exceptie.

Colegii mei de asemenea. Pentru un intelectual e mult. Creierul are nevoie de repaus. Nu este ca o munca fizica. Trebuie sa fim ancorati si in viata sociala pentru binele personal, dar mai ales pentru o justitie dreapta. Cu siguranta iti imaginezi consecintele. Imi iubesc profesia, iubesc oamenii, fac totul din pura constiinta, in speranta ca pun o cărămidă la clădirea binelui din tara noastra pe care o vad pierdută usor usor. Sper din suflet sa nu vina acea zi în care sa merg la serviciu si sa gasesc “o solutie dintr-un dosar pe masă”.

Din pacate pentru multi oameni suntem un ghimpe, avem prea multe privilegii. Poate multi nu ies in strada din aceste considerente. Te-ai gandit la acest aspect?! Iti pare cunoscut: “hai sa nu le plangem de mila magistratilor”?! Dar e mult mai mult decat atat.

Este vorba de puteri in stat care obligatoriu trebuie sa ramana separate si independente. Este deosebit de importanta independentă functiei in sine. Noi, ca indivizi, azi suntem, mâine nu. Cand un magistrat nu va mai judeca exclusiv dupa lege si constiinta, orice democraţie este pierdută.

Dacă as spune conditiile si privilegiile noastre, ai replica poate că suntem nebuni ca nu plecam. Lucrez cu inca 9 judecatori in birou, grefiera lucrează cu alti 2 judecatori, avem dosare multe deci suntem supusi greselilor. Ceea ce inseamna ca suntem vulnerabili, iar la momentul in care nu vom pronunta solutiile dorite pentru cine trebuie, posibil, in timp, nu imediat, sa fim cercetati pentru orice nimic, descurajaţi rand pe rand. O tara fara justitie independentă este o tara fara viitor!“

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.