Trump se dezlănţuie asupra Iranului şi avertizează că SUA nu va mai face business cu niciun partener economic al Iranului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 august 2018 123 afişări

Trump se dezlănţuie asupra Iranului şi avertizează că SUA nu va mai face business cu niciun partener economic al Iranului

Preşedintele american Donald Trump a lansat un avertisment dur pentru toţi partenerii comerciali ai Iranului, după ce a reimpus sancţiuni asupra naţiunii, potrivit BBC.

„Oricine face business cu Iranul nu va mai face business cu Statele Unite”, a scris preşedintele pe contul personal de Twitter.

O serie din sancţiunile reimpuse au intrat în vigoare peste noapte, iar cele mai dure, legate de exporturile de petrol, vor intra în vigoare din luna noiembrie.

Preşedintele iranian spune că măsurile reprezintă „un război psihologic” care ţinteşte să „divizeze iranienii”.

Uniunea Europeană a transmis că este împotriva sancţiunilor impuse de Iran şi promite că va proteja firmele care fac „business legitim”.

Sancţiunile vin după ce Statele Unite s-a retras din Planul de Acţiune Comună, cunoscut drept acordul nuclear cu Iranul, la începutul anului.

Acordul, negociat în timpul mandatului lui Barack Obama, a obligat Iranul să îşi limiteze activităţile nucleare, pentru a nu mai suporta sancţiuni suplimentare.

Trump în schimb a numit acordul „unilateral”, „dezastruos” şi „cel mai prost pe care l-am văzut vreodată”.

El crede că reînnoirea presiunii economice va forţa mâna Iranului pentru a încheia un nou acord şi va opri activităţile „dăunătoare” ale ţării.

În mesajul transmis prin intermediul Twitter, Trump avertizează partenerii de business, după ce UE a anunţat că va încerca să protejeze companiile care fac business în Iran”.

De asemenea, el a lăudat „cele mai dure sancţiuni impuse vreodată” şi a promis că le va „duce la un alt nivel” în luna noiembrie.

„Eu vreau doar pacea mondială, nimic mai puţin”, scrie Trump.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
refuz,
avertizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.