Trump NU SE MAI OPREŞTE: administraţia sa anunţă retragerea Statelor Unite din UNESCO

Postat la 13 octombrie 2017 61 afişări

Administraţia Donald Trump a anunţat, joi, retragerea Statelor Unite din Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), invocând poziţiile antiisraeliene ale instituţiei.

Trump NU SE MAI OPREŞTE: administraţia sa anunţă retragerea Statelor Unite din UNESCO

Washingtonul va rămâne observator în UNESCO, a transmis Departamentul de Stat american.

Surse citate de publicaţia Foreign Policy anunţaseră anterior că Statele Unite intenţionau retragerea din UNESCO, invocând cheltuielile prea mari şi poziţiile antiisraeliene ale instituţiei.

Decizia marchează distanţarea Statelor Unite de organizaţia la fondarea căreia au contribuit după al II-lea Război Mondial în scopul facilitării accesului la educaţie în lume. Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a luat decizia retragerii din UNESCO în urmă cu câteva săptămâni şi l-a înştiinţat pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, că Washingtonul analizează această posibilitate în cursul întrevederii pe care liderul francez a avut-o cu preşedintele Donald Trump în septembrie, la reuniunea Adunării Generale ONU. Emmanuel Macron voia să obţină susţinerea lui Donald Trump pentru alegerea unui reprezentant al Franţei la conducerea UNESCO.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.