Trump acuză UE de utilizarea unor măsuri comerciale "incorecte" contra SUA, dar anunţă negocieri

Postat la 12 martie 2018 54 afişări

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat, luni, taxele "incorecte" folosite de Uniunea Europeană împotriva produselor din Statele Unite, precizând că secretarul Comerţului, Wilbur Ross, va purta discuţii cu oficiali de la Bruxelles pe această temă.

Trump acuză UE de utilizarea unor măsuri comerciale "incorecte" contra SUA, dar anunţă negocieri

"Secretarul Comerţului, Wilbur Ross, va purta discuţii cu reprezentanţi ai Uniunii Europene despre eliminarea taxelor imense şi barierelor pe care europenii le folosesc împotriva Statelor Unite. Este vorba de măsuri incorecte faţă de fermierii şi producătorii americani", a transmis Donald Trump luni prin Twitter.

Acuzaţiile lui Donald Trump împotriva Uniunii Europene intervin în contextul în care el a decis impunerea de taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu. Uniunea Europeană a ameninţat Statele Unite cu măsuri de retorsiune din cauza acestei decizii, iar liderii europeni au cerut negocieri cu Washingtonul.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.