Trofeele Gaudeamus 2015: Humanitas, Rao şi Nemira. "Biblia pierdută" - cea mai râvnită carte

Autor: Dorina Călin Postat la 22 noiembrie 2015 121 afişări

Trofeele Gaudeamus 2015 pentru edituri au fost câştigate de Humanitas (locul I), Rao (locul al II-lea) şi Nemira (locul al III-lea), iar cea mai râvnită carte a târgului, decisă prin votul publicului, a fost volumul "Biblia pierdută", de Igor Bergler.

Într-o ceremonie care a avut loc duminică, când s-a încheiat şi cea de-a 22-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, a fost acordat, de asemenea, premiul de excelenţă, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Radio România editurii Cartier, pentru că, alături de alte edituri basarabenene, "ţine sus steagul pieţelor de carte din România şi Republica Moldova". Premiul a fost oferit pentru un proiect editorial pentru anul viitor "care să aibă o extensie internaţională clară", aşa cum a anunţat Vladimir Epstein, iniţiatorul Târgului.

Trofeele presei pe secţiunile publicaţii, TV, radio şi agenţii de presă au fost câştigate de cotidianul Adevărul, postul Pro TV, radioul Gold FM, respectiv agenţia naţională de presă Agerpres. Aceste trofee s-au acordat în urma răspunsurilor oferite de vizitatorii evenimentului la întrebarea "De unde au aflat de târgul Gaudeamus?".

De asemenea, premiul Educaţia a revenit Academiei de Studii Economice din Bucureşti, iar premiul pentru traducere "Antoaneta Ralian", decernat pentru doi traducători, din limba română într-o limbă străină şi dintr-o limbă străină în limba română, le-a fost acordat la această ediţie Ruxandrei Cesereanu, pentru "Moods & Women & Men & Once Again Moods. An Anthology of Contemporary Erotic Romanian Poetry" (editura Tracus Arte), şi lui George Volceanov, pentru traducerea din limba engleză în limba română a volumelor "Ochii doamnei mele" şi "Moartea la Deptford", de Anthony Burgess (editura Humanitas Fiction).

De asemenea, a fost acordat premiul Miss Lectura, care a revenit Emanuelei Ivan, studentă la Facultatea de Jurnalism.

Invitatul de onoare al ediţiei din acest an a fost GADIF - Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România, iar Victor Ieronim Stoichiţă, reputat cercetător şi profesor de istoria artei, stabilit în prezent în Elveţia, a fost preşedintele de onoare al ediţiei din acest an a Târgului Gaudeamus.

Cea de-a 22-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus, care a avut loc de miercuri până duminică, la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, este iniţiată şi organizată de Radio România.

Târgul Internaţional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, un proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei. Sloganul ediţiei din acest an a Târgului Internaţional Gaudeamus a fost "Cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio".

Mai multe informaţii despre Târgul Internaţional Gaudeamus se găsesc pe site-ul gaudeamus.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GAUDEAMUS,
TROFEE,
/actualitate/trofeele-gaudeamus-2015-humanitas-rao-si-nemira-biblia-pierduta-cea-mai-ravnita-carte-14895505
14895505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.