Trenurile din Japonia au început să ''latre'' pentru a evita accidentele

Postat la 19 ianuarie 2018 268 afişări

Cercetătorii din Japonia au amplasat pe un tren un difuzor ce latră precum un câine şi emite sunete precum cele ale cerbilor pentru a preveni coliziunea animalelor cu trenul.

Trenurile din Japonia au început să ''latre'' pentru a evita accidentele

Conform BBC, combinaţia de sunete a fost realizată pentru a speria cerbii şi căprioarele aflate pe calea ferată, astfel fiind redus numărul de decese. 

 

Membrii Railway Technical Research Institute (RTRI) susţin că emiterea sunetului de cerb timp de trei secunde va atrage atenţia animalului, iar 20 de secunde de lătrat îl vor speria. Cercetătorii din cadrul RTRI susţin că testele desfăşurate pe timpul nopţii au dus la înjumătăţirea numărului de cerbi morţi de pe calea ferată. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.