Trei sibieni au făcut împreună o afacere inedită. Acum plătesc facturi de UN MILIARD DE EURO

Autor: Ioana Matei Postat la 10 iulie 2014 33214 afişări

Trei sibieni au făcut împreună o afacere inedită. Acum plătesc facturi de UN MILIARD DE EURO

În 2007, sibienii Radu Hasan, Ioana Hasan şi Mircea Căpăţână, au pus bazele start-up-ului Intelligent IT, prin care au dezvoltat soluţia de facturare Smart Bill.  În prezent, peste 23.000 de utilizatori folosesc seviciul de facturare, de la persoane fizice autorizate până la companii mari, instituţii sau persoane publice. 250.000 de documente de facturare sunt emise lunar prin programul de facturare Smart Bill, iar valoarea totală a acestora depăşeşte un miliard de euro anual.

Anul trecut, la un an după ce anunţa înfiinţarea unui Board of Advisors, Smart Bill a atras o investiţie în valoare de aproape 100.000 euro de la Lucian Todea (Fondator ITNT şi business angel român), asigurând astfel o nouă direcţie strategică de dezvoltare a companiei. Soluţia de facturare poate fi achiziţionată atât în varianta desktop, cu licenţă, cât şi în varianta cloud, iar preţul variază între 120 lei şi 250 lei în funcţie de pachetul ales.

Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de circa 350.000 de euro şi un profit net de aproximativ 25.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Prin versiunea cloud lansată anul acesta, Smart Bill poate fi instalat pe dispozitive mobile cu Android şi iOs şi poate fi accesată direct din web browser, fără instalarea prealabilă a unui program. „Smart Bill Cloud reprezintă pentru facturare ceea ce Internetul a reprezentat pentru computere, ducând întregul proces la un alt nivel. Factura şi urmărirea încasărilor sunt în centrul proceselor de business ale oricărei afaceri, iar accesul la documente şi informaţii oricând, de oriunde şi de pe orice dispozitiv, reprezintă un atu uriaş pentru multe afaceri din România. În plus, datele acestora sunt păstrate în siguranţă pe un server online!”, a declarat Radu Hasan, Fondator şi CEO Smart Bill.

O noua provocare pentru manageri: coordonarea si motivarea de la distanta a echipelor

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
facturi,
business
/actualitate/trei-sibieni-au-facut-impreuna-o-afacere-inedita-acum-platesc-facturi-de-un-miliard-de-euro-12925517
12925517
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.