Trei săptămâni de stare de urgenţă în Israel: oamenii se pot deplasa la doar 500 de metri de casă

Autor: Mihai Călin Postat la 14 septembrie 2020 448 afişări

Trei săptămâni de stare de urgenţă în Israel: oamenii se pot deplasa la doar 500 de metri de casă

Israelul, Cisiordania şi Gaza se confruntă cu un focar reînnoit de coronavirus. Guvernul israelian a decis reinstalarea stării de urgenţă timp de 3 săptămâni, deoarece ţara are în prezent 37.482 de cazuri active, iar 1.103 oameni au murit.

Israelul, Cisiordania şi Gaza se confruntă cu un focar reînnoit de coronavirus, ducând la propuneri şi măsuri menite să reducă răspândirea acestuia şi să atenueze ramificaţiile economice ale crizei atât de către autorităţile israeliene, cât şi de către cele palestiniene.

Israel are în prezent 37.482 de cazuri active, iar 1.103 oameni au murit.

În Cisiordania există 9.845 de cazuri active, în Gaza, 1.549. În Cisiordania şi Gaza au murit 240 de persoane.

Cabinetul Nettanyahu a aprobat închiderea de trei săptămâni începând de vineri, conform Haaretz.

Guvernul israelian a fost de acord să impună restricţii la nivel naţional timp de trei săptămâni, de vineri la ora 2 pm, în ajunul sărbătorii Rosh Hashana.

Primul-ministru Benjamin Netanyahu a declarat într-un briefing de presă că avertismentele oficialilor din domeniul sănătăţii au condus la decizia guvernului, care limitează israelienii la o rază de 500 de metri (aproximativ 0,3 mile) de reşedinţa lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
casă,
deplasare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.