Trei antreprenori devin cei mai mari acţionari ai Microsoft, după Bill Gates, în urma unei tranzacţii gigant de 7,5 miliarde de dolari. Cum au reuşit

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 iunie 2018 144 afişări

Trei antreprenori devin cei mai mari acţionari ai Microsoft, după Bill Gates, în urma unei tranzacţii gigant de 7,5 miliarde de dolari. Cum au reuşit

Răbdarea a dat roade pentru fondatorii GitHub, încât Microsoft a acceptat să plătească 7,5 miliarde de dolari în acţiuni pentru platforma de coding, potrivit Bloomberg.

Tranzacţie este încheiată doar în acţiuni şi echivalează cu 73,8 milioane de acţiuni Microsoft, în baza preţului de luni de la închidere.

Aproximativ jumătate dintre aceste acţiuni ar trebui să treacă la cei trei fondatori ai GitHub, potrivit unei analize realizate de EquityZen, un marketplace pentru acţiuni ale companiilor de tehnologie aflate în stadiu pre-IPO.

Tranzacţia îi va transforma pe Tom Preston-Werner, Chris Wanstrath şi PJ Hyett în miliardari, potrivit Bloomberg Billionaire Index şi va cutremura ordinea acţionarilor în cea mai mare companie de software din lume. Tranzacţia îi va transforma în cei mai mari acţionari individuali ai Microsoft.

Fiecare dintre cei trei ar urma să primească 12,3 milioane de acţiuni Microsoft, presupunând că vor primi participaţii egale în GitHub.

O deţinere de 0,16% ar însemna pentru fiecare dintre ei de 10 ori mai multe acţiuni decât cele pe care le deţine CEO-ul companiei Satya Nadella şi de 14 ori mai multe decât deţine preşedintele Brad Smith.

Printre acţionari, doar cofondatorul companiei, Bill Gates are o participaţie mai mare, de 1,34%.

„Fondatorii au reuşit să respingă propunerile fondurilor de investiţii pentru mulţi ani în timp ce îşi construiau compania”, spune Phil Haslett, cofondator al EquityZen. „Răbdarea lor a dat roade”.

Marţi la ora 15.30 acţiunile Microsoft se tranzacţionau la 101,6 dolari per acţiunie pe Nasdq. Raportat la această valoare, fiecare dintre fondatorii GitHub ar primi acţiuni în valoare de 1,24 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
microsoft,
actionari,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.