Tranzacţia anului? Presa internaţională: Americanii de la Microsoft i-ar curta pe chinezii de la TikTok pentru a cumpăra operaţiunile din SUA ale vedetei aplicaţiilor de social media

Autor: Alex Ciutacu Postat la 31 iulie 2020 68 afişări

Tranzacţia anului? Presa internaţională: Americanii de la Microsoft i-ar curta pe chinezii de la TikTok pentru a cumpăra operaţiunile din SUA ale vedetei aplicaţiilor de social media

Gigantul Microsoft ar curta TikTok pentru a cumpăra operaţiunile companiei din Statele Unite, în contextul în care preşedintele Donald Trump plănuieşte să ordone companiei-mamă a TikTok, ByteDance, să spargă compania şi să vândă operaţiunile din SUA, conform informaţiilor anunţate iniţial de Fox Business Network şi relatate mai târziu de New York Times şi Bloomberg.

„Nu comentăm în legătură cu actualele zvonuri sau speculaţii, noi avem încredere în succesul pe termen lung al TikTok”, a transmis un purtător de cuvânt al TikTok pentru Business Insider.

Nu este clar în acest moment dacă preşedintele american Donald Trump are capacitatea de a ordona unei companii cu capital străin să îşi vândă operaţiunile din SUA. De asemenea, este greu de intuit cum ar putea răspunde compania chineză.

Ordinul pe care plănuieşte Trump să îl emită ar veni în contextul escaladării tensiunilor dintre administraţia Trump şi China, respectiv companiile cu capital chinez.

Preşedintele american a declarat în luna iulie că analizează aplicarea unei interdicţii de utilizare pentru aplicaţia TikTok, pe fondul temerilor legate de securitate.

De asemenea, nu este clar cum s-ar încadra TikTok în businessul Microsoft, întrucât Microsoft este prezentă în industria de social media prin reţeaua LinkedIn, care se adresează interesului profesional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
operatiuni,
microsoft,
sua,
cumparare,
mediere,
aplicatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.