Transelectrica ar putea DISPONIBILIZA 300-400 de angajaţi, în următorii ani

Autor: Stefan Musgociu Postat la 04 septembrie 2013 47 afişări

Transelectrica ar putea disponibiliza în următorii patru ani 300 - 400 de angajaţi, dintr-un total de 2.200 de salariaţi în prezent, întrucât automatizarea staţiilor va determina o scădere a personalului necesar pentru operarea acestora, potrivit directorului general, Ştefan - Doru Bucătaru.

"Urmează o perioadă de negociere inclusiv a programelor de investiţii, iar măsura în care vom reuşi să concretizăm aceste lucruri în perioada imediat următoare va fi şi măsura în care personalul se va reduce. Răspunsul este foarte simplu: O staţie cu tehnologie veche necesită doi oameni pe schimb, o staţie care este complet automatizată nu are nevoie de personal, poate de un anumit personal de pază şi supraveghere. Deci, există o corelaţie aproape directă între nivelul de personal operativ pe care îl avem şi ritmul în care realizăm programul de investiţii. Per total, în baza planului de investiţii pe care îl avem, mă refer la întregul mandat, vorbim potenţial de o reducere de ordinul a 300 - 400 de persoane, dar este vorba de întregul orizont de timp şi în măsura în care întregul plan de investiţii se realizează", a afirmat, miercuri, Bucătaru într-o întâlnire cu investitorii şi analiştii pentru prezentarea rezultatelor financiare înregistrate de companie în primul semestru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TRANSELECTRICA,
DISPONIBILIZĂRI,
/actualitate/transelectrica-ar-putea-disponibiliza-300-400-de-angajati-in-urmatorii-ani-11291887
11291887
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.