Trandafirii roşii, florile preferate ale românilor

Postat la 23 iulie 2014 120 afişări

Trandafirii roşii, florile preferate ale românilor

Trandafirii roşii, care se disting prin bogăţia cupei şi tija înaltă, nobilă, conduc în preferinţele florale ale românilor, potrivit FlorideLux, unul dintre principalii comercianţi de flori de pe piaţa locală.

Peste 40% din vânzările florăriilor FlorideLux sunt generate de trandafiri, atât de către cei din soiul Ecuador, oferiţi cu precădere de îndrăgostiţii care vor să-şi surprindă iubitele, cât şi de cei din soiuri delicate precum Red Naomi, Passion, Avalanche sau Aqua.

Având în vedere că trandafirii sunt cei mai buni mesageri ai iubirii, ei sunt oferiţi în special de către bărbaţi, fie pentru a cuceri sau pentru a-şi surprinde iubitele şi soţiile, pentru a le cere iertare sau pentru a le cere în căsătorie, potrivit informaţiilor FlorideLux.

„În ocazii de business sunt oferiţi, în general,  trandafiri albi, care semnifică sinceritate, iar pentru mame sunt oferiţi trandafirii portocalii, ce simbolizează  speranţa, sau cei roz, care emană respect şi iubire sinceră”, spune Marius Dosinescu, CEO şi fondator FlorideLux.

Dosinescu afirmă că soiurile preferate de români sunt trandafirii roşii de Ecuador, care au un aspect nobil,  cu tija înaltă şi cupa florii foarte mare. De asemenea, din gama trandafirilor roşii, se cumpără foarte mult şi Red Naomi sau Passion, în timp ce pentru alte culori sunt preferaţi trandafirii albi Avalanche, cei portocalii din soiul Wow şi Aqua sau Blushing Akito pentru cei roz.

Perioada cu cele mai mari vânzări de trandafiri este luna februarie, care coincide cu Ziua Îndrăgostiţilor şi Dragobetele, însă şi în restul anului trandafirii se numără printre cele mai căutate flori.

Pentru a încuraja romantismul şi a-i determina pe bărbaţii români să îşi surprindă iubitele în permanenţă cu o floare, FlorideLux a demarat, în perioada 21-27 iulie, o campanie specială, care are în prim plan trandafirii. În „Săptămâna Trandafirilor”, FlorideLux aduce discount-uri de până la 25% pentru peste 30 de aranjamente florale realizate din cei mai nobili trandafiri roşii, roz, albi sau portocalii.

„Această campanie ne-a fost inspirată de un proaspăt tătic, care a comandat pentru soţia sa trei coşuri de 101 trandafiri roşii(*) şi 24 de baloane cu heliu, pentru a celebra sosirea pe lume a noului lor bebeluş. Gestul acesta de tandreţe şi împlinire ne-a întărit crezul că românii sunt nişte romantici incurabili care nu ezită în niciun moment să-şi împărtăşească iubirea”, afirmă Dosinescu.

CEO-ul FlorideLux estimează, pe perioada campaniei, o creştere de circa 20% a vânzărilor de trandafiri faţă de o săptămână similară de vară, dar şi o creştere de până la 40% faţă de vânzările de trandafiri din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Florăriile FlorideLux, cu o experienţă de peste 10 ani pe piaţa din România, oferă produse şi servicii de calitate precum buchete şi aranjamente florale, coşuri cadou, aranjamente flori funerare, cadouri business, concepte florale de anvergură, design profesional pentru Crăciun şi alte evenimente importante, cu livrare oriunde în România. Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com şi alăturarea la cea mai mare reţea de florării din lume, Bloomnet, lucru ce permite şi livrarea rapidă de buchete oriunde în lume. Primele francize FlorideLux au fost deschise în Braşov, Cluj, Arad, Piteşti şi Iaşi.

În iunie 2014, FlorideLux a atras în acţionariat companiile Mediafax Group, una dintre cele mai importante companii media din România, şi BAC Investment Banking, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de consultanţă în fuziuni şi achiziţii. Acestea controlează împreună 35% din grupul FlorideLux.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/trandafirii-rosii-florile-preferate-ale-romanilor-12961809
12961809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.