Tragedie în Munţii Stâncoşi: Trei alpinişti de renume mondial, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe

Postat la 19 aprilie 2019 57 afişări

Autorităţile canadiene au transmis că trei alpinişti sunt consideraţi decedaţi, în urma unei avalanşe produse în Munţii Stâncoşi, în zona Parcului Naţional Banff din Canada, relatează BBC.

Tragedie în Munţii Stâncoşi: Trei alpinişti de renume mondial, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe

Cei trei alpinişti încercau să escaladeze partea estică a muntelui Howse Peak, dar nu au reuşit să ajungă în timp util la punctul de verificare. Autorităţile au început operaţiunea de căutare şi „au identificat dovezi ale producerii unei avalanşe” şi echipamente de alpinism.

Operaţiunea de căutare se desfăşoară cu dificultate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precum şi din cauza riscului producerii unei noi avalanşe.

 

Cei trei alpinişti au fost identificaţi de reprezentanţii North Face, compania de echipamente sportive care îi sponsoriza: David Lama şi Hansjoerg Auer din Austria şi Jess Roskelley din Statele Unite.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alpinisti,
avalanse,
munte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.