TRAGEDIE în Brazilia: Cel puţin 17 morţi şi peste 40 de dispăruţi, în deversări de noroi toxic - VIDEO

Autor: Roxana Maciuca Postat la 06 noiembrie 2015 72 afişări

Cel puţin 17 persoane au murit şi peste 40 sunt dispărute în Brazilia, după ce reziduri miniere au fost deversate în urma cedării unui baraj, iar sute de case sunt îngropate în noroiul toxic, informează site-ul postului Deutsche Welle.

Incidentul a avut loc joi, în în statul vestic brazilian Minas Gerais, când un baraj care colecta reziduri din mina de minereuri de fier din oraşul Mariana a cedat producând deversarea noroiului toxic.

Potrivit imaginilor transmise de televiziunile locale, noroiul toxic roşiatic se întindea pe o suprafaţă de sute de metri, înghiţind case şi destrugând acoperişuri în oraşul turistic Mariana, cu o populaţie de peste 50.000 de locuitori.

"Situaţia este sumbră. Este o cantitate foarte mare de noroi", a precizat Adao Severino Junior, şeful serviciului de pompieri.

"Nu există nicio şansă să supravieţuieşti sub aceste substanţe", a adăugat acesta.

Localitatea Bento Rodrigues a fost acoperită în totalitate de noroi, a mai anunţat şeful serviciului de pompieri.

Echipele de salvare intervin cu dificultate în zonele afectate, iar mii de oameni aşteaptă să fie salvaţi, mulţi adăpostindu-se pe acoperişurile caselor.

Ministrul Integrării Naţionale, Gilberto Occhi, a anunţat că va vizita provincia vineri pentru a acorda asistenţa necesară.

Barajul colecta reziduuri miniere, care conţineau pilituri, apă şi substanţe toxice, fiind localizat în apropierea râului Gualaxo do Norte, motiv pentru care există îngrijorări privitoare la o posibilă contaminare a apelor.

Reprezentanţii companiei deţinătoare a minei, Samarco, au declarat că încă nu au stabilit cauza exactă a cedării barajului sau valorea estimată a pagubelor produse de deversarea noroiului toxic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BRAZILIA,
ACCIDENT INDUSTRIAL,
/actualitate/tragedie-in-brazilia-cel-putin-17-morti-si-peste-40-de-disparuti-in-deversari-de-noroi-toxic-video-14876573
14876573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.