TRAGEDIA din Colectiv: NATO trimite un avion militar pentru transportarea răniţilor. Duşa: Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare

Autor: Departamentul Poltic Postat la 08 noiembrie 2015 212 afişări

Răniţii în incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din străinătate vor fi transportaţi şi cu un avion al NATO, aeronava putând efectua deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele româneşti, a precizat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Sprijinul NATO vine la solicitarea autorităţilor române. "Există un program la nivelul NATO la care şi România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziţie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situaţii de Urgenţă vor să trimită răniţi, se va face mult mai repede", a declarat Duşa, pentru B1Tv.

Avionul NATO poate efecta deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele pe care românii le au în dotare.

Numărul celor care vor fi transferaţi nu este cunoscut pentru că deplasarea depinde de starea lor de sănătate.

"Am pus la dispoziţia Departamentului de Situaţii de Urgenţă mai multe avioane pentru a transporta răniţii spre statele care trebuie să-l primească. Azi două avioane Spartan vor pleca spre Londra şi Budapesta. Am şi avut discuţii cu Spitalul Militar din Budapesta şi medicii de acolo sunt dispuşi să primească cinci răniţi" a mai precizat ministrul Apărării, citat de B1TV.

MApN anunţase că duminică încă două victime din incendiul din Colectiv vor fi transportate în Marea Britanie şi Ungaria cu două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române.

Două aeronave de tip tip C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, sunt planificate să transporte duminică doi pacienţi către Marea Britanie, la ora 10.00, şi către Marea Britanie la ora 12.00, se anunţă într-un comunicat transmis duminică dimineaţă de MApN.

Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, iar pacienţii vor fi însoţiţi pe tot parcursul drumului de cadre medicale specializate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APĂRARE,
NATO,
RĂNIŢI
/actualitate/tragedia-din-colectiv-nato-trimite-un-avion-militar-pentru-transportarea-ranitilor-dusa-probabil-va-veni-la-ora-19-00-e-un-avion-cu-o-capacitate-mai-mare-14878115
14878115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.