TRAGEDIA din Colectiv: Maria Ion, care a murit în incendiu, nu avea contract de muncă înregistrat

Autor: Aurelia Alexa Postat la 05 noiembrie 2015 145 afişări

Maria Ion, femeia despre care s-a spus că lucra "la negru" în clubul Colectiv, nu figura cu contract individual de muncă înregistrat, precizează Inspecţia Muncii (IM), la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

"Din verificarea bazei de date privind Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor al «SC Club Colectiv SRL» a rezultat că persoana la care mass-media face trimitere că ar fi lucrat «la negru» nu figura cu contract individual de muncă înregistrat. Acest aspect va fi lămurit la finalizarea cercetării", se arată în răspunsul transmis de IM agenţiei MEDIAFAX.

Inspecţia Muncii a precizat că, începând din 2 noiembrie, au fost intensificate, prin inspectoratele teritoriale de muncă, controalele în toată ţara, pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă în cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate cod CAEN 56 - restaurante şi alte activităţi şi servicii de alimentaţie publică - baruri, cluburi de noapte, cafenele, restaurante şi unităţi de acest gen.

Inspectorul general de stat, Nicolae Dantes Bratu, a precizat că astfel de controale se făceau şi până acum, dar după accidentul din clubul Colectiv s-a decis ca acţiunile de control care vizează unităţile ce au ca obiect de activitate cod CAEN 56 să fie intensificate.

Maria Ion este printre cele 32 de persoane care şi-au pierdut viaţa în incendiul din 30 octombrie, din clubul Colectiv. Alte aproape 200 de persoane au fost rănite în incendiu, majoritatea fiind internate în spitalele din Capitală.

Maria Ion lucra la clubul Colectiv ca femeie de serviciu, având acasă cinci copii şi un tată paralizat. Aceştia trăiesc cu chirie într-o cameră de 12 metri pătraţi, fără lumină, şi dorm pe un singur pat şi două fotolii, primite de pomană.

Femeia, care era plătită cu 100 de lei pe zi pentru a face curăţenie în local, ar fi mers la serviciu în 30 octombrie în locul unei colege, care o rugase să îi facă această favoare pentru că se simţea rău.

"Erau mai multe fete pe care le trimitea cu rândul. Şi ea se număra printre ele. În acea zi, nu trebuia să fie ea. Colega ei a sunat-o şi i-a spus: "Te rog frumos, poţi să îmi faci în loc, că eu mă simt foarte rău?" Şi atunci ea a mers”, au spus membri ai familiei văduvei, în urma căreia au rămas cinci copii minori.

"A preferat pentru un milion să meargă acolo pentru că este prea amărâtă. Vă daţi seama: soţul decedat, o mamă decedată, un tată paralizat la pat şi cinci copii. Avea 38 de ani. Şi copiii minori toţi. Cei mai mici sunt în vârstă de 11 ani, gemeni”, mai spuneau apropiaţi ai femeii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INSPECŢIA MUNCII,
COLECTIV,
/actualitate/tragedia-din-colectiv-maria-ion-care-a-murit-in-incendiu-nu-avea-contract-de-munca-inregistrat-14875300
14875300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.