Traficanţii de persoane riscă închisoarea pe viaţă, în baza unei noi legi din Marea Britanie

Autor: Ioana Bojan Postat la 27 martie 2015 44 afişări

Traficanţii de persoane riscă închisoarea pe viaţă, în baza unei noi legi adoptate de Marea Britanie în încercarea de a combate acest fenomen, în condiţiile în care în 2013 se înregistrau 13.000 de victime ale sclaviei în această ţară, inclusiv din România.

Guvernul britanic a fost supus presiunilor să acţioneze împotriva sclaviei moderne, o industrie în valoare de 150 de miliarde de dolari anual, înaintea alegerilor generale din luna mai. Potrivit Ministerului de Interne, aproximativ 13.000 de victime ale sclaviei se aflau în 2013 în Marea Britanie, majoritatea provenind din Albania, Nigeria, Vietnam şi România, relatează The Guardian, în ediţia online..

Legea sclaviei moderne, adoptată săptămâna aceasta, măreşte pedeapsa maximă pentru traficanţii de persoane de la 14 ani la închisoare pe viaţă, permite autorităţilor să confişte bunurile traficanţilor şi îi forţează să le achite compensaţii victimelor.

De asemenea, legea introduce măsuri menite să protejeze persoanele care riscă să cadă victime ale sclaviei şi cere firmelor să ia măsuri pentru a se asigura că furnizorii lor nu recurg la personal care munceşte în condiţii de sclavie.

Legea a fost adoptată pe fondul temerilor că nu sunt depuse suficiente eforturi pentru a opri sclavia, în condiţiile în care se estimează că aproximativ 36 de milioane de persoane sunt exploatate la nivel internaţional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
SCLAVIE,
LEGE
/actualitate/traficantii-de-persoane-risca-inchisoarea-pe-viata-in-baza-unei-noi-legi-din-marea-britanie-14069709
14069709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.