Toyota s-a menţinut pe primul loc în topul producătorilor auto în primul trimestru

Postat la 23 aprilie 2014 31 afişări

Toyota s-a menţinut pe prima poziţie în topul producătorilor auto în primul trimestru al acestui an, devansând General Motors şi Volkswagen, datorită cererii în creştere din Japonia şi China.

Toyota s-a menţinut pe primul loc în topul producătorilor auto în primul trimestru

 Vânzările Toyota, inclusiv diviziile Hino şi Daihatsu, au urcat cu 6% în perioada ianuarie-martie, la 2,58 milioane unităţi, a anunţat miercuri grupul japonez, transmite Bloomberg.

General Motors şi Volkswagen au raportat vânzări de aproximativ 2,4 milioane automobile fiecare, împărţind poziţia a doua.

Toyota încheie astfel cel mai profitabil an fiscal din istoria companiei, estimând un profit record de 18,5 miliarde de dolari, în principal datorită deprecierii yenului.

Volkswagen vrea să vândă în acest an la fel de multe automobile ca rivalul japonez, compania germană mizând în principal pe extinderea agresivă în China şi pe revenirea pieţei europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/toyota-s-a-mentinut-pe-primul-loc-in-topul-producatorilor-auto-in-primul-trimestru-12509876
12509876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.