Toţi şoferii trebuie să prezinte acest NOU DOCUMENT când vor fi opriţi de polţtie. Noile reguli vor fi publicate în Monitorul Oficial şi sunt OBLIGATORII

Postat la 16 mai 2017 1351 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat marţi legea privind asigurarea RCA, asiguraţii având posibilitatea să contracteze o poliţă de asigure pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, să o suspende pe perioada imobilizării vehiculului şi să fie despăgubiţi indiferent de service-ul la care merg.

Toţi şoferii trebuie să prezinte acest NOU DOCUMENT când vor fi opriţi de polţtie. Noile reguli vor fi publicate în Monitorul Oficial şi sunt OBLIGATORII

Contractul RCA se încheie pe o perioadă cuprinsă între o lună si 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului, cu anumite excepţii chiar şi pentru o perioadă mai mică de o lună, potrivit raportului adoptat de Camera Deputaţilor.

Plata primelor de asigurare se face integral sau în rate conform acordului dintre asigurat şi asigurătorul RCA.

Unul dintre amendamentele adoptate permite asiguraţilor să fie despăgubiţi indiferent de service-ul în care îşi vor repara maşina, dar poliţele nu au cum să crească din cauza costurilor cu reparaţiile, pentru că acestea reprezintă doar o mică parte din costul total al daunelor, a explicat preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean, la finalul şedinţei comisiilor parlamentare care au întocmit raportul votat de plen.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.