Topul ţărilor din UE cu cea mai scumpă benzină, conform buletinului săptămânal CE

Autor: Radu Racu Postat la 28 martie 2013 18 afişări

Cea mai scumpă benzină din Uniunea Europeană se vinde în Italia, la preţul de 1,78 euro pe litru, conform buletinului săptămânal publicat de Comisia Europeană.

Topul ţărilor din UE cu cea mai scumpă benzină, conform buletinului săptămânal CE

Cea mai scumpă benzină din Uniunea Europeană se vinde în Italia, la preţul de 1,78 euro pe litru, conform buletinului săptămânal publicat de Comisia Europeană. Preţurile cele mai mari la benzină, după Italia, sunt practicate în statele nordice, unde şi media salarială este mai ridicată faţă de vecinii din sud sau din est. În Olanda, Suedia şi Danemarca un litru de benzină costă 1,75 euro, respectiv 1,73 şi 1,70 euro, echivalentul a 7,5 lei la cursul BNR.Cea mai scumpă benzină din sudul Europei se vinde în Grecia, unde un litru costă 1,729 euro. România practică cel mai mic preţ pentru litrul de benzină, de 1,3 euro, în condiţiile în care deţine rezerve de petrol, urmată la distanţă de câţiva cenţi de Bulgaria, Polonia şi Luxembourg.

Citit mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
benzina,
comisia europeana,
pret,
rezerve
/actualitate/topul-tarilor-din-ue-cu-cea-mai-scumpa-benzina-conform-buletinului-saptamanal-ce-10696365
10696365
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.