TOPUL SĂPTĂMÂNII - Pesimism la început de mileniu: creşterea preţurilor în UE (2000-2017)

Autor: Ioana Matei Postat la 14 septembrie 2018 217 afişări

De la începutul acestui mileniu până anul trecut, preţurile produselor vândute în cadrul Uniunii Europene au crescut cu o medie de 36%. România se află la extrema celor mai mari creşteri, bifând preţuri mai mari cu 257% anul trecut faţă de anul 2000.

TOPUL SĂPTĂMÂNII - Pesimism la început de mileniu: creşterea preţurilor în UE (2000-2017)

 La polul opus se află Germania, ţară care a înregistrat creşteri ale preţurilor de 28,6%.

 Potrivit Eurostat, cele mai mari creşteri ale preţurilor la nivelul UE au fost înregistrate pentru băuturi şi tutun, cât şi pentru educaţie - pentru acestea preţurile au crescut cu peste 90%. Utilităţile şi HoReCa au bifat creşteri de 55%, preţurile pentru încălţăminte şi îmbrăcăminte au rămas relativ stabile, iar preţul serviciilor de comunicaţii a scăzut cu peste 20%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.