Topul celor mai mari case de avocatură de business

Autor: Cristi Moga Postat la 24 aprilie 2013 1052 afişări

Boştină şi Asociaţii, Clifford Chance Badea, Schoenherr, ZRP şi Voicu & Filipescu sunt cele mai mari firme de avocatură în funcţie de veniturile raportate în 2012. Muşat & Asociaţii, NNDKP, Popovici Niţu & Asociaţii, Stoica şi Asociaţii sau Ţuca Zbârcea & Asociaţii, firme care s-ar fi putut afla în top, nu au prezentat copiile după declaraţiile de venit din 2012 şi nu au fost incluse în top.

Zece dintre cele mai mari firme de avocatură au realizat anul trecut încasări de 46,6 mil. euro, iar şase dintre acestea au înregistrat venituri mai mici ca în 2011, reiese din clasamentul celor mai mari case de avo­catu­ră realizat de ZF în cea de-a cincea ediţie a Anuarului caselor de avocatură, care este lansată astăzi.

Cea mai mare cifră de afaceri a fost raportată de firma Boştină şi Asociaţii, care s-a aflat pe prima poziţie şi în 2011.

Avocaţii conduşi de Doru Boştină au tras linie anul trecut după 10 milioane de euro, comparativ cu un rezultat de 34 mil. euro în 2011, potrivit informaţiilor prezentate în copiile după declaraţiile de venit depuse de biroul din Bucureşti al firmei.

Astfel, în ciuda unei scăderi a veniturilor de peste 70%, Boştină a rămas şi anul trecut cea mai mare firmă în funcţie de cifra de afaceri, în condiţiile în care o parte dintre marile case de avocatură locale au decis să nu prezin­te copiile după declaraţiile anuale de venit, iar datele financiare ale firmelor nu sunt publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În această situaţie, poziţiile doi şi trei în top au fost ocupate de birourile din Bucureşti ale firmelor străine Clifford Chance şi Schoenherr, care au realizat în 2012 venituri de 9,2 mil. euro şi, respectiv, 7,1 mil. euro. Productivitatea medie a avo­caţilor din cele mai mari firme din Bucureşti a fost anul trecut de aproape 150.000 de euro, astfel că în fiecare zi lucrătoare aceştia au adus pentru firmele lor onorarii de circa 600-700 de euro.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avocati,
avocaturade business,
anuar,
zf
/actualitate/topul-celor-mai-mari-case-de-avocatura-de-business-10790914
10790914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.