Topul candidaţilor la prezidenţiale în funcţie de numărul de semnături pe care le-au strâns

Postat la 20 septembrie 2019 1786 afişări

Majoritatea candidaţilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie s-au înscris oficial în cursa pentru Cotroceni la Biroul Electoral Central (BEC), ocazie cu care au anunţat şi numărul de semnături strânse.

Topul candidaţilor la prezidenţiale în funcţie de numărul de semnături pe care le-au strâns

În acest moment, pe primul loc, cu peste 2,2 milioane de semnături strânse, se află preşedintele Klaus Iohannis. Acesta este urmat, cu 1,43 mililioane de semnături, de premierul Viorica Dăncilă. Pe locul trei în acest clasament, la mare distanţă, se află Dan Barna, cu 400.000 de semnături. Multe semnături, 360.000, a strâns şi Theodor Paleologu.

Mircea Diaconu, candidatul susţinut de PRO România şi ALDE, este aşteptat sâmbătă la BEC. Ramona Bruynseels ar urma să meargă duminică.

Sunt şi politicieni care nu au reuşit să strângă cele 200.000 de semnături necesare. Liviu Pleşoianu a anunţat că nu a întrunit numărul necesar pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Vom actualiza clasamentul pe măsură ce noi candidaţi anunţă cifrele.

Topul candidaţilor, în funcţie de numărul de semnături strânse:

1. Klaus Iohannis (susţinut de PNL): 2.200.000

2. Viorica Dăncilă (PSD): 1.437.000 de semnături

3. Dan Barna (USR-PLUS): 400.000

4. Theodor Paleologu (independent susţinut de PMP): 360.000

5. Kelemen Hunor (UDMR): 270.000

6. Viorel Cataramă (Dreapta Liberală): 230.000

Cititi mai multe pe www.gandu.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
semnaturi,
candidati,
functie,
top

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.