Topul afacerilor din semestrul I e dominat de servicii şi comerţ, doar 4 sectoare pe minus

Postat la 16 august 2018 37 afişări

Majoritatea sectoarelor în care cifrele de afaceri au crescut cel mai mult în semestrul I 2018 aparţin categoriilor comerţ şi sevicii; 33 de sectoare au crescut cu două cifre (cu peste 10%) şi doar 4 au ieşit pe minus, dintr-un total de 75 de domenii din economie analizate de MEDIAFAX.

Topul afacerilor din semestrul I e dominat de servicii şi comerţ, doar 4 sectoare pe minus

Aşezate în ordine descrescătoare, evoluţiile cifrelor de afaceri raportate de Institutul Naţional de Statistică - INS - pentru perioada ianuarie-iunie 2018 arată maxime de +56% în activităţile de servicii anexe extracţiei, de +35,9% în transporturile aeriene şi de +35,4% în serviciile informatice.

Urmează un grup de 7 domenii cu creşteri de peste 20% - în ordine: repararea de maşini şi instalaţii, comerţul angro cu produse agricole şi animale vii, cocseriile şi rafinăriile, industria chimică, comerţul cu motociclete, comerţul online şi serviciile-suport pentru întreprinderi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.