TOPUL 100 al celor mai bine plătite celebrităţi din lume - FOTO

Autor: Florin Badescu Postat la 30 iunie 2015 150 afişări

Cântăreaţa Katy Perry şi actorul Robert Downey Jr. ocupă poziţii fruntaşe în topul 100 al celor mai bine plătite celebrităţi din lume, realizat anual de revista Forbes, pe baza onorariilor primite de aceste persoane în ultimele 12 luni, informează Reuters.

Pugiliştii Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao ocupă primele două locuri în acest top dat publicităţii luni, în urma meciului de box - extrem de profitabil din punct de vedere financiar - pe care l-au disputat luna trecută la Las Vegas.

Cu venituri estimate la 300 de milioane de dolari obţinute pe parcursul ultimelor 12 luni, Floyd Mayweather se află pe primul loc în acest clasament. Manny Pacquiao ocupă poziţia a doua, cu venituri de 160 de milioane de dolari.

Onorariile pe care le-au primit în urma meciului disputat pe 2 mai, câştigat de Mayweather în urma unei decizii unanime a arbitrilor, nu au fost deocamdată dezvăluite. Estimările revistei Forbes au la bază ceea ce experţii au descris ca fiind "cea mai bogată partidă in istoria boxului".

"Onorariile de 300 de milioane de dolari primite de Mayweather au doborât precedentul record aferent veniturilor obţinute de un sportiv, deţinut anterior de jucătorul de golf Tiger Woods, care a încasat 115 milioane de dolari în 2008", a spus Natalie Robehmed, editor al revistei Forbes.

Cântăreaţa Katy Perry a obţinut, graţie profitabilului turneu mondial "Prismatic World Tour", venituri de 135 milioane de dolari în perioada menţionată şi ocupă locul al treilea în acest top.

Grupul britanic One Direction se află pe poziţia a patra, cu onorarii de 130 de milioane de dolari, iar prezentatorul de radio şi televiziune Howard Stern ocupă locul al cincilea, cu onorarii de 95 de milioane de dolari.

Muzicienii şi sportivii au dominat Topul 10, care a inclus doar două femei.

Garth Brooks, un star al muzicii country, se află pe poziţia a şasea, cu onorarii de 90 de milioane de dolari, iar cântăreaţa pop-country Taylor Swift ocupă locul al optulea, la egalitate cu actorul Robert Downey Jr., cu venituri de 80 de milioane de dolari obţinute în ultimele 12 luni.

Scriitorul american James Patterson se află pe locul al şaptelea, cu onorarii de 89 de milioane de dolari, iar fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo încheie Topul 10 al celor mai bine plătite celebrităţi, cu venituri obţinute în ultimul an de 79,5 milioane de dolari.

Revista Forbes a întocmit acest top anual al celor mai bine plătite vedete din sport, televiziune, muzică, cinematografie şi literatură, pe baza unor estimări de venituri obţinute în perioada 1 iunie 2014 - 1 iunie 2015 înainte de deducerea taxelor şi a impozitelor. Onorariile plătite de vedete pentru managerii, agenţii şi avocaţii lor nu au fost luate în calcul.

Starleta de reality show Kim Kardashian, care obţinuse venituri de 28 milioane de dolari în topul din 2014, a încasat în ultimele 12 luni onorarii de 52,5 milioane de dolari, potrivit Forbes.

Kim Kardashian se află cu un loc mai sus de actriţa premiată cu Oscar Jennifer Lawrence, clasată pe poziţia a 34-a, cu venituri de 52 milioane de dolari. Jennifer Lawrence şi Scarlett Johansson, aflată pe locul al 65-lea, cu 35,5 milioane de dolari, sunt singurele două actriţe de cinema care au fost incluse în Topul 100 al celor mai bine vedete din lume. În schimb, în acest top figurează 14 actori.

Britanicul Gordon Ramsay, aflat pe locul al 21-lea, cu venituri de 60 de milioane de dolari, a obţinut cea mai bună clasare din istorie pentru un maestru bucătar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FORBES,
CELEBRITĂŢI,
/actualitate/topul-100-al-celor-mai-bine-platite-celebritati-din-lume-foto-14521194
14521194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.