Tomac o acuză pe Dăncilă că a decis să reducă cu 20% bugetul destinat românilor din Diaspora, "văzuţi ca o ameninţare la adresa partidului"

Postat la 08 august 2018 74 afişări

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri că, Viorica Dăncilă a decis, la rectificarea bugetară, să reducă cu 20% bugetul alocat românilor din străinătate. El precizează că premierul vede Diaspora ca "o ameninţare la adresa stabilităţii partidului".

Tomac o acuză pe Dăncilă că a decis să reducă cu 20% bugetul destinat românilor din Diaspora, "văzuţi ca o ameninţare la adresa partidului"

"Pe lângă entitaţile pe care PSD le consideră parte a unui “stat paralel”, diaspora a fost văzută constant drept o altă ameninţare la adresa stabilităţii şi prosperităţii partidului. Rectificarea bugetară vine drept o confirmare a acestei realităţi. Pe lângă scăderea bugetară pentru Administraţia Prezidenţială (mişcare deja cunoscută, aplicată şi de USL pentru Presedintele Basescu), au fost vizate instituţii care ofereau anumite servicii/ facilitaţi pentru diaspora. Asa, premierul Dancila a decis, in spirit de sărbătoare, cu ocazia Centenarului, să reducă cu 20% bugetul destinat românilor din Diaspora şi vecinătatea imediată. Mă refer aici la bani reduşi de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni - 2,355 mil lei (20%) din bugetul destinat proiectelor pentru Diaspora, dar şi de la Ministerul Afacerilor Externe - 31,082 mil lei (6,8 mil euro !!!), bani necesari pentru activitatea optima a consulatelor din Uniunea Europeană", a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, miercuri pe Facebook.

Acesta a adăugat că cea mai mare reducere a fost efectuată la Ministerul Cercetării şi Inovării, respectiv 26 de milioane de euro au fost tăiate din bugetul instituţiei.

"Cea mai mare reducere de buget a fost gândită cu dedicaţie pentru Ministerul Cercetarii şi Inovării - 122 mil lei (26 mil euro). Ghiciţi ce? Cei mai mulţi beneficiari ai proiectelor finanţate de minister sunt cercetători români de succes din întreaga lume, parte a diasporei, care, in mod cert, vor fi afectaţi de aceasta reducere. Pentru a nu fi asociate aceste măsuri cu nervii produşi recent de plăcuţa cu mesaj dedicată PSD, adoptarea rectificării bugetului a fost amânată după data de 10 august, când revin guvernanţii din concediu. Amânarea nu reprezintă, însă, decât o alta ipocrizie cu care ne-am obişnuit. Guvernul PSD a declarat război celor aproximativ 4 milioane de cetăţeni români din strainatate, reducând din banii care pot sprijini la schimbarea reală a imaginii ţării peste hotare!", a completat Tomac.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.