Toată Sinaia a rămas fără curent electric, inclusiv Spitalul

Autor: Laura Buciu Postat la 27 ianuarie 2023 170 afişări

Toată Sinaia a rămas fără curent electric, inclusiv Spitalul

Toată staţiunea Sinaia a rămas fără curent vineri, din cauza unui copac care a căzut pe o linie de înaltă tensiune. Spitalul din Sinaia a intrat pe generatoare. Judeţul Prahova este sub cod porocaliu de ninsoare.

Primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că tot oraşul, inclusiv Spitalul, a rămas fără curent electric.

„Absolut tot oraşul a rămas fără curent. Acest lucru se întâmplă din cauza celor de la Electrica, care nu înţeleg să introducă în subteran cablurile, mai ales de alimentare, astea mari. Primăria, din buget propriu, a introdus în subteran cablurile în zona centrală, la fel avem tot cartierul Furnica, cel mai vechi din oraş, 54 de străzi, introducem în subteran şi ei nu vor să ia în primire lucrarea. Pur şi simplu nu vor. Uite ce se întâmplă, că asta s-a întâmplat: a căzut un copac pe o linie de înaltă tensiune. (...) Cablurile trebuie să fie în subteran mai ales într-un oraş de munte ca Sinaia. Asta se întâmplă: se pune chiciură pe cabluri, se rup, cad copaci”, a spus primarul.

Vlad Oprea a spus că nu au fost probleme în privinţa nealimentării spitalului cu energie electrică, deoarece au intrat în fucnţiune imediat generatoarele.

Când Sinaia a rămas fără curent, în spitalul orăşenesc erau internaţi 38 de pacienţi.

La ora transmiterii ştirii, s-a reluat alimentarea cu energie electrică în Sinaia în proporţie de 80 la sută.

Judeţul Prahova este sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
vreme,
sinaia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.