Toata lumea il stie pe Tiriac, dar putini stiu cum a inceput primele afaceri: "Trebuia sa inventezi tot felul de lucruri!"

Postat la 16 noiembrie 2018 397 afişări

Fost jucator de tenis, Tiriac a inceput cu tenisul de masa, apoi a mers cu nationala Romaniei de hochei la Jocurile Olimpice de iarna, dupa care s-a dedicat tenisului de performanta, acolo unde castiga turneul de dublu de la Roland Garros alaturi de Ilie Nastase.

Toata lumea il stie pe Tiriac, dar putini stiu cum a inceput primele afaceri: "Trebuia sa inventezi tot felul de lucruri!"

In paralel, Tiriac era un afacerist desavrsit, iar dupa Revolutie averea lui a explodat. El a adus multe afaceri occidentale in Romania imediat dupa picarea regimului Comonist, scrie sport.ro

Pana atunci, Tiriac a luat-o de jos, manat de foametea din Romania, povesteste el.

 

"M-a ajutat foamea. E greu sa va spun eu, pentru ca e greu sa va identificati cu anii 50, cum faceai sa obtii un colac sau o bucata de paine. Trebuia sa inventezi tot felul de lucruri. Primele comerturi pe care le-am facut era sa iei de la Moscova doua ceasuri Pobeda si sa le vinzi in tara cu 2 lei, iar cu 2 lei sa cumperi 4 sticle de coniac si sa le vinzi la Moscova cu 6 lei si asa mai departe", s-a destainuit Ion Tiriac. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tiriac,
incepere,
afaceri,
tenis,
castigare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.