Tiraspolul a iniţiat un dosar penal şi invită mai mulţi oficiali moldoveni la audieri

Autor: Ioana Bojan Postat la 23 mai 2015 59 afişări

Autorităţile separatiste din Transnistria au iniţiat un dosar penal în care acuză Chişinăul de încălcarea prevederilor negocierilor privind conflictul transnistrean şi invită mai mulţi oficiali moldoveni la Tiraspol pentru audieri, relatează site-ul Unimedia.info.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Comitetului de Anchetă de la Tiraspol, "prin refuzul Chişinăului de prelungire a licenţei unor agenţi economici de pe teritoriul Transnistriei s-a încălcat, în mod intenţionat, dreptul acestora, acţiune ce va provoca daune materiale majore".

Astfel, mai multe persoane cu funcţii de răspundere de la Chişinău sunt invitate la Tiraspol pentru audieri. În comunicat nu este specificat însă numele persoanelor sau instituţiile vizate.

Potrivit Unimedia, la începutul acestei săptămâni, presa din stânga Nistrului a scris că autorităţile de la Chişinău au înaintat cerinţe suplimentare pentru prelungirea licenţei de import de materii prime şi pentru cea de producere de băuturi alcoolice, pentru întreprinderea S.A "Buchetul Moldovei", din regiunea transnistreană.

Informaţia despre refuzul Camerei de Licenţiere din Moldova a fost confirmată de reprezentanţii companiei SA "Buchetul Moldovei". Însă aceşia au refuzat să comenteze situaţia şi spun că speră să încheie totuşi acordurile de reînnoire a licenţelor.

SA "Buchetul Moldovei" este a doua cea mai mare companie producătoare de alcool din Transnistria, specializată în producţia de vinuri aromate de înaltă calitate. Produsele sunt exportate în Rusia, Ucraina, Belarus, Statele Unite ale Americii, Israel şi statele baltice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
TRANSNISTRIA,
CONFLICT
/actualitate/tiraspolul-a-initiat-un-dosar-penal-si-invita-mai-multi-oficiali-moldoveni-la-audieri-14320770
14320770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.