Ţintele ambiţioase ale Consiliului European: finanţarea economiei şi locurile de muncă

Autor: Cristian Diaconescu Postat la 27 iunie 2013 57 afişări

Teme consistente, de felul celor care se vor afla pe agenda Consiliului European din 27-28 iunie merită un loc “de prim-rând” permanent în dezbaterea publică din România, pentru că privesc viitorul nostru în context comunitar.

Ţintele ambiţioase ale Consiliului European: finanţarea economiei şi locurile de muncă

Consiliul îşi propune la această reuniune să formuleze concluzii pe două subiecte de importanţă maximă pentru Uniunea Europeană:lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor şi finanţarea economiei.

Este o întâlnire foarte ambiţioasă unde, mai mult ca de obicei, se vor pune în valoare determinarea politica prin expresia Parlamentului European, soluţiile formulate de unele state-membre care ne-au obişnuit cu o contribuţie substanţială din acest punct de vedere, dar şi viabilitatea unor soluţii macro, universal valabile la nivel european, care se interpun unor rezolvări aplicabile pe spaţii mici (la nivelul fiecărui stat în parte).

Din discuţie nu trebuie omis că sesiunea marchează şi finalizarea Semestrului European 2013, dar şi că acceptarea Letoniei în zona Euro se doreşte a fi percepută ca un semn de încredere şi vitalitate a respectivului spaţiu. Pentru celelalte teme de pe agendă nu se aşteaptă decizii concrete - nici politica economică, cu accent pe Compactul pentru Creştere şi Ocupare şi nici consolidarea Uniunii Economice şi Monetare neîntrunind masa critică necesară elaborării şi formulării de concluzii. Consider că cele mai importante contribuţii în etapa de pregătire a Consiliului au venit pe linia revizuirii Pactului pentru creştere economică şi locuri de muncă, dar şi din partea Băncii Europene de Investiţii, care proiectează câteva idei foarte valoroase în sensul consolidării capacităţii de creditare a economiei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tintele-ambitioase-ale-consiliului-european-finantarea-economiei-si-locurile-de-munca-11032513
11032513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.