Tinerii din România vor putea călători gratuit cu trenul în Europa, timp de 30 de zile

Postat la 26 octombrie 2017 656 afişări

Tinerii care au peste 18 ani vor putea călători gratuit cu trenul din 2018, timp de o lună, pe întreg teritoriul Uniuniunii Europene (UE). Programul-pilot, elaborat de europarlamentarul roman Siegfried Muresan, a fost votat miercuri în Parlamentul European cu 414 voturi pentru, 163 impotriva si 90 de abtineri.

Tinerii din România vor putea călători gratuit cu trenul în Europa, timp de 30 de zile

Potrivit Programul „Discover EU”, toţi cetăţenii care împlinesc 18 ani vor putea beneficia, timp de o lună, de călătorii gratuite cu trenul în toate statele membre ale Uniunii Europene.Biletul oferit prin programul Interrail va putea asigura calatorii timp de 30 de zile, insa beneficiarii ar urma sa poata activa cele 30 de zile intr-o perioada de 3 ani.

“Ne propunem sa lansam proiecul la 1 iunie 2018. Comisia Europeana va trebui sa-l implementeze, sa propuna o modalitate de executare a programului. Eu imi pot imagina un sistem primul venit-primul servit. Vreau ca acest bilet sa poata fi folosit intr-o perioada de 3 ani , sa alegi cand sa activezi cele 30 de zile” – a spus Muresan, citat de hotnews.ro

Din bugetul de 12 milioane de euro vor putea fi cumparate aproximativ 30.000 de bilete de tren in primul an, urmand ca apoi programul sa poata fi extins, in functie de rezultate. “Trebuie sa vedem ce pret vom reusi sa negociem cu companiile feroviare. Nu vom reusi sa furnizam bilete pentru toti tinerii, dar este un prim pas”.

Scopul programului Interrail este de a ajuta tinerii europeni sa intre mai usor in contact cu toate taile si culturile locale din UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
calatori,
timp,
tineri,
tren,
gratuit,
europa,
romania,
program,
europene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.