Tineri manageri de top 2018: Philipp Tippel, director zona de producţie Moldova Sud, Divizia Upstream OMV Petrom

Autor: Andra Stroe Postat la 14 iulie 2018 275 afişări

Tineri manageri de top 2018: Philipp Tippel, director zona de producţie Moldova Sud, Divizia Upstream OMV Petrom

Philipp Tippel coordonează cea mai extinsă zonă de producţie din portofoliul OMV Petrom din România, cu o suprafaţă de circa 24.000 km pătraţi şi 1.060 de sonde active. „Alături de echipa de conducere, sunt responsabil de coordonarea a peste 1.000 de angajaţi din zona noastră de producţie.”

Zona de producţie a contribuit cu 18.600 barili/zi la producţia totală a OMV Petrom, fiind împărţită aproape egal între ţiţei şi gaze. „Anul trecut am pus în funcţiune o nouă staţie de tratare a gazelor, la cele mai ridicate standarde de siguranţă. De asemenea, am atins un nou record privind îmbunătăţirea duratei de viaţă a echipamentelor, ceea ce a contribuit reducerea perioadelor de indisponibilitate şi la reducerea costurilor.”

Philipp Tippel a urmat cursurile Universităţii (de mine) din Leoben (Austria), fiind licenţiat în ingineria petrolului, şi are un Master of Science (M.Sc.) în acelaşi domeniu. El povesteşte că este cu adevărat fascinat de industria de petrol şi gaze, de faptul că explorează hidrocarburi care se găsesc atât de adânc în scoarţa pământului, imposibil de văzut şi de atins, dar care totuşi influenţează economia mondială la o scală fără precedent. „Cred că pasiunea pentru domeniul meu de activitate, alături de înclinaţia spre aspecte practice şi faptul că îmi place să lucrez în echipă au fost factorii care m-au ajutat în carieră.” Şi-a început cariera la o firmă internaţională de servicii, acumulând experienţă timp de cinci ani în diferite colţuri ale lumii. În 2012, s-a alăturat OMV Petrom, ca inginer de producţie pentru zona Moldova Sud. „Am considerat că este o mare oportunitate să lucrez într-una din cele mai vechi şi mai extinse zone petroliere din Europa, aflată pe teritoriul unei singure ţări şi operată de aceeaşi companie.” În anii următori a urcat mai multe trepte în ierarhie: în 2013 a fost promovat pentru prima dată într-o poziţie cu atribuţii manageriale, de manager de departament, iar şase luni mai târziu a devenit şef de departament, coordonând o echipă de 70 de experţi tehnici din şapte departamente. În 2017, a preluat funcţia actuală.

Cât priveşte planurile pe termen lung, Philipp Tippel spune: „Mă străduiesc să continui să avansez în ierarhia corporatistă. Dar în inima mea rămân un inginer pasionat, de aceea mi-ar plăcea şi să rămân în domeniul tehnic, urmărind o poziţie de vicepreşedinte sau senior vice-president”.


36 de ani 

director zona de producţie Moldova Sud, Divizia Upstream

OMV Petrom

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.