Tineri manageri de top 2018: Oana Ruxandra Nicolae, general manager, AFI Ploieşti

Autor: Ioana Matei Postat la 06 august 2018 541 afişări

Tineri manageri de top 2018: Oana Ruxandra Nicolae, general manager, AFI Ploieşti

Oana Nicolae avea mai puţin de 30 de ani când a preluat rolul de general manager al centrului comercial AFI Ploieşti, funcţie la care a aspirat încă de la începutul carierei.

Absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti, spune că din anul 2008, de când a început activitatea în acest domeniu, a ştiut că la un moment dat se va ocupa de un centru comercial. Parcursul ei profesional a început în cadrul companiei Jones Lang LaSalle, una dintre cele două companii de consultanţă imobiliară care au gestionat procesul de închiriere a spaţiilor din centrul comercial AFI Cotroceni în perioada premergătoare inaugurării. „În acea perioadă, foarte multe branduri importante se lansau pe piaţa din România, branduri pe care românii le puteau accesa doar în marile centre comerciale pe care le vizitau în vacanţe, în afara ţării.”

În 2010 s-a alăturat echipei AFI Europe România, ca leasing manager. În 2015, după o perioadă de opt luni în care a făcut parte din echipa companiei de consultanţă imobiliară CBRE în calitate de head of retail leasing, s-a reîntors la AFI, ca general manager al centrului comercial AFI Ploieşti, inaugurat în anul 2013. „Au trecut trei ani de când ocup această funcţie şi pot spune că experienţele sunt cu atât mai interesante cu cât responsabilitatea a crescut.”

Oana Nicolae spune că în viitor se vede activând în acelaşi domeniu, chiar dacă, spune ea, lucrurile vor arăta siguranţă altfel. „Întrebarea corectă ar fi: unde va fi retailul offline peste zece ani şi unde mă văd eu în acest context? Se vor schimba regulile jocului în condiţiile în care online-ul ia amploare, însă centrele comerciale vor continua să existe pentru că fac parte şi vor continua să facă parte din viaţa socială a oamenilor. Voi continua să mă adaptez, să anticipez şi să gândesc strategic pe termen lung”. AFI Ploieşti are o suprafaţă închiriabilă de 34.000 mp şi a generat un venit operaţional net de peste 5 mil. euro în 2017.


31 de ani  

general manager   

AFI Ploieşti (parte a AFI Europe România)

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.