Tineri Manageri de top 2018: Florinela Cîrstina, director spital Medicover & quality and regulatory medical director, Medicover România

Autor: Ioana Matei Postat la 21 iulie 2018 866 afişări

Tineri Manageri de top 2018: Florinela Cîrstina, director spital Medicover & quality and regulatory medical director, Medicover România

Florinela Cîrstina a preluat în 2016 conducerea departamentului de calitate şi reglementare şi poziţia de director medical al Medicover în România, iar un an mai târziu a început să administreze spitalul Medicover din Bucureşti, care are în prezent 250 de angajaţi.

De profesie medic, ca urmare a absolvirii Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara (specializarea chirurgie vasculară), în decursul carierei sale a implementat politici şi bune practici medicale în ţări în curs de dezvoltare sau în zone de război. Astfel, în perioada 2009-2015 a coordonat echipe mobilizate în Afganistan, Irak, Somalia, Papua-Noua Guinee sau Sierra Leone, în scopul de a răspunde la situaţiile de criză existente în conformitate cu standardele medicale şi de siguranţă internaţionale.

De perioada respectivă se leagă de altfel şi una dintre cele mai mari reuşite ale carierei sale: în 2014-2015, în timpul unei epidemii de Ebola, s-a ocupat de proiectarea, implementarea şi monitorizarea planurilor de urgenţă şi de prevenire a bolii în Sierra Leone. „În 18 luni, în mijlocul epidemiei am reuşit să nu am nicio victimă, echipa pe care o coordonam şi angajaţii companiei în cadrul căreia lucram rămânând în deplină siguranţă”, spune ea. Alături de provocările aduse de munca în zone de război, unul dintre cele mai dificile momente a fost cel în care a renunţat să practice profesia de bază, medicina, şi s-a axat pe management. „Deşi a fost o evoluţie firească, din păcate acum timpul nu îmi mai permite să fac acest lucru şi sunt momente în care îmi lipseşte.”

Pe termen lung, şi-a propus să îşi dezvolte cariera în România: „Deşi în domeniul în care lucrez nu există un grad ridicat de predictibilitate, vreau să cred că peste zece ani voi fi în România şi voi continua să aplic ce am învăţat de-a lungul timpului în străinătate în realitatea românească”.  Ea speră ca în următorul deceniu România să depăşească dificultăţile existente în sistemul de sănătate şi decalajele faţă de celelalte pieţe de servicii medicale private mai dezvoltate din Europa.


38 de ani  

director spital Medicover & quality and regulatory medical director  

Medicover România

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.