Tineri manageri de top 2018: Dennis Biernatzki, director general, REWE România

Autor: Ioana Matei Postat la 07 august 2018 1130 afişări

Tineri manageri de top 2018: Dennis Biernatzki, director general, REWE România

Incepând cu 2014, Dennis Biernatzki coordonează, împreună cu Daniel Gross şi Oliver Eifler, operaţiunile Rewe România, asigurându-se de dezvoltarea magazinelor Penny Market; în cadrul acestora lucrează peste 4.000 de angajaţi şi intră mai mult de 2 milioane de clienţi lunar. În mod direct, Biernatzki coordonează departamentele de maketing, calitate şi achiziţii ale companiei, în care lucrează circa 100 de angajaţi.

„Deşi nu este cariera la care am visat în copilărie, trebuie să spun că am cel mai bun job din lume. Îmi place sportul şi, practicând multe activităţi sportive, visam la o carieră în acest domeniu”, rememorează directorul general al Rewe.

Chiar dacă visa la o carieră sportivă, când a crescut, a înţeles că studiul economiei îi va oferi mai multe oportunităţi. Astfel, după ce a absolvit studiile de licenţă şi masteratul în economie la Universitatea Kiel, din Germania, şi a obţinut un masterat în economie internaţională de la Universitatea Cadiz, din Spania, a aplicat pentru un job în departamentul de achiziţii al unui retailer internaţional.

A început de la nivelul de trainee şi a evoluat până a ajuns în departamentul international de achiziţii al companiei. În 2010 s-a alăturat Rewe pentru a conduce departamentul internaţional de achiziţii al Penny Market în cinci ţări: România, Bulgaria, Cehia, Austria şi Italia. În 2014 a evoluat în rolul actual, pas care a adus şi mutarea sa în România. 

Dennis Biernatzki este de părere că un manager trebuie să fie capabil să ia decizii şi să aibă capacitatea de a le gestiona; o decizie greşită trebuie să fie urmată de soluţii: „Eu fac greşeli în fiecare zi – nu genul de greşeli care ar putea pune în pericol compania, dar greşeli din care pot învăţa pentru a merge mai departe. Deci încerc în fiecare zi să rămân pozitiv, să iau deciziile şi aşa pot măsura şi succesul”.


38 de ani  

director general

REWE Romania (Penny Market)

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.