Tineri manageri de top 2018: Delia Sofonea, people director, eMAG

Autor: Florin Casota Postat la 08 august 2018 605 afişări

Tineri manageri de top 2018: Delia Sofonea, people director, eMAG

Din poziţia actuală, Delia Sofonea este responsabilă de activitatea a circa 50 de oameni, număr ce poate fluctua în funcţie de perioadă - „suntem mai mulţi în perioadele de vârf pentru business, când avem nevoie de sprijin în recrutare”.

Ea spune că rolul de HR într-o organizaţie poate influenţa în mod decisiv activitatea unei companii şi că echipa de HR Business Partners, „pe care am început să o construim acum trei ani, este parte din managementul fiecărui departament şi iau zi de zi decizii împreună”. Din nevoia de a avea o bună cunoaştere a resursei umane, „care să ne ajute să luăm decizii bazate pe date”, compania a creat o echipă dedicată analizei oamenilor.

Delia Sofonea era pasionată de training şi de psihologie încă de pe vremea facultăţii şi, completează ea, „îmi plac foarte mult şi acum”; a ajuns să ţină traininguri în echipele de customer care din operatorul de telefonie mobilă Connex/Vodafone. Apoi a schimbat diferite roluri în cadrul Vodafone. „În 2015 am venit în eMAG, unde simt că aparţin – este combinaţia perfectă între autonomia pe care nu o ai, poate decât într-un start-up, de a crea lucruri, impact imediat al muncii tale, şi perspectiva de a creşte alături de un business atât de dinamic.”

Pentru Sofonea, cele mai dificile perioade din carieră sunt cele de tranziţie de la un rol la altul, deoarece avea aşteptări de a funcţiona la performanţă maximă „la apăsarea unui buton”. Aceste aşteptări generează un stres adiţional care este autoindus. „Am învăţat să îmi gestionez mai bine aşteptările faţă de mine în perioadele de tranziţie şi să înţeleg că între un sfârşit şi un început există o perioadă de mijloc, care de fapt este cea mai creativă.”

În ceea ce priveşte viitorul, Sofonea nu are un plan detaliat, „întotdeauna mi s-au întâmplat lucruri frumoase când am mers cu valul şi m-am concentrat pe ce făceam în acel moment şi pe ce îmi dădea energie”.


36 de ani  

people director  

eMAG

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.