Tineri manageri de top 2018: Avram Dumitrescu, director departament analiză şi raportare IT, Allianz-Ţiriac Asigurări

Autor: Ioana Matei Postat la 09 iulie 2018 137 afişări

Tineri manageri de top 2018: Avram Dumitrescu, director departament analiză şi raportare IT, Allianz-Ţiriac Asigurări

Avram Dumitrescu conduce activitatea departamentului de analiză şi raportare IT, care asigură accesul la informaţiile critice pentru derularea businessului companiei şi oferă servicii de raportare pentru toate ariile acestuia. El coordonează o echipă formată din şapte angajaţi.

Dumitrescu a absolvit facultatea de comerţ, dar spune că pasiunea l-a condus către domeniul IT. „Pasiunea pentru IT a început din liceu şi am continuat să o cultiv pe perioada facultăţii, când, în 2005, am dezvoltat un magazin online şi interfaţa de administrare pentru afacerea pornită împreună cu câţiva prieteni”, rememorează el primele contacte cu domeniul în care lucrează.

În anii următori, a construit şi alte magazine online în calitate de freelancer. Primul pas ca angajat a fost în cadrul unui call center din Bucureşti, unde s-a angajat ca specialist IT, în 2007. Un an mai târziu s-a alăturat echipei de dezvoltare de software din Allianz-Ţiriac, în funcţia de specialist raportare IT, iar în 2012 a preluat rolul de conducere a departamentului de analiză şi raportare.

Din rândul celor mai mari provocări din carieră menţionează dezvoltarea unui dashboard financiar care oferă o perspectivă completă asupra indicatorilor de performanţă ai companiei: „Implementarea dashboardului financiar s-a realizat în timp record: doar şase luni. A fost o chimie foarte bună între toţi membrii echipei şi rezultatele bune s-au văzut mai repede decât ne aşteptam”.

Pe termen lung, îşi propune să lucreze în continuare în domeniul IT, dezvoltându-şi cunoştinţele legate de modelarea de date, data science, big data şi predictive analytics. În ceea ce priveşte proiectele sale personale, spune că acestea sunt duse în continuare mai departe de foştii săi parteneri de business: „Continui să îmi folosesc energia şi mintea de antreprenor, fiind atent la oamenii din echipa mea. Îi observ pe cei care au sclipiri, care vin cu idei noi şi fac tot posibilul să îi ajut să le pună în practică”.


37 de ani

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.