Tineri Manageri de top 2018: Ana-Maria Butucaru, director Servicii de audit, PwC România

Autor: Andra Stroe Postat la 21 iulie 2018 608 afişări

Tineri Manageri de top 2018: Ana-Maria Butucaru, director Servicii de audit, PwC România

Totul începe şi se termină cu muncă şi pasiune pentru ceea ce faci”, spune Ana-Maria Butucaru, director al serviciilor de audit din cadrul PwC România. Ea şi-a început drumul profesional când era în ultimul an la ASE, „depunând cu o mână tremurândă CV-ul meu de student neexperimentat la recepţia uneia dintre cele mai prestigioase companii de audit şi consultanţă din lume: PwC”.

S-a integrat în echipă şi a trecut prin mai multe experienţe neaşteptate, dar care au ajutat-o să înţeleagă mult mai bine clienţii şi afacerile lor.

„Am participat la diverse audituri în condiţii unele mai diverse decât altele; la fabricile de îngheţată, de exemplu, scriam cu creionul chimic, în interiorul congelatoarelor, stocurile de produse. Au urmat misiunile de audit în care am crescut pas cu pas, de la testarea facturilor de achiziţii şi a registrelor de casă până la coordonarea echipelor şi livrarea proiectelor”, povesteşte Ana-Maria Butucaru.

Managerul de la PwC spune că lucrează cu o echipă tânără şi foarte dedicată, cu care a avut întotdeauna o chimie foarte bună. „Îmi place să cred că această chimie vine şi din faptul că mă văd pe mine, de acum mai bine de 14 ani, când am intrat în echipa PwC România, în fiecare dintre ei.”

Ea coordonează multiple echipe de audit şi de consultanţă, cu peste 60 de persoane din diverse departamente.  Un moment dificil al carierei a venit la doi ani după începerea carierei în PwC, când a luat decizia de a se specializa şi dedica clienţilor din sfera serviciilor financiare (bănci, instituţii financiare nebancare, fonduri de investiţii etc.). „Provocarea a venit din elementul de noutate specific fiecărui nou început: construirea echipei cu competenţe relevante, dezvoltarea de noi produse, câştigarea de noi proiecte şi clădirea de relaţii de încredere cu partenerii de afaceri”, mai spune ea, adăugând că „măsura sucesului vine întotdeauna de la cei din jur, de la colegi care îţi recunosc realizările şi care vin să-ţi ceară un sfat, dar mai ales de clienţii care îţi mulţumesc la sfârşit de proiect pentru valoarea adăugată adusă”.


36 de ani  

director Servicii de Audit  

PwC România

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.